• Home
  • Bolig
  • 3 gode grunde til at persienner er perfekte
Bolig

3 gode grunde til at persienner er perfekte

Hvorfor vælge persienner? Her er samlet 3 grunde til, at du skal vælge persienner frem for andre typer af gardiner.

1. Privatliv

Ruller du dine persienner helt ned, men holder dem så åbne som de kan være, får du al lyset, samtidig med at forbipasserende ikke kan følge med i dine gøremål. Alligevel kan du sagtens selv se ud af vinduerne. Hvordan det, tænker du måske? Det er på grund af forskellen i lysniveauet inde og ude. Det vil sige, at der oftest vil være lysest udenfor, da der er åben himmel og masser af atmosfærisk lys, hvorimod væggene i din bolig vil forhindre den samme mængde lys i at samle sig indendørs. Dette sammenholdt med, at du typisk vil være tættere på dine vinduer end de forbipasserende, gør at du sagtens kan se hvad der foregår udenfor, men udefra vil man, det meste af tiden, blot kunne ane bevægelse.

2. Rengøring

På persienner samler støvet sig på overfladen, hvilket gør dem ekstremt nemme at rengøre. Bare rul ned, luk persiennerne helt i, og tør over med en fugtig klud. Luk nu persiennerne i modsat retning og gentag. Færdig. Den nemme rengøring gør persienner særdeles velegnede til rum, hvor du, af den ene eller den anden årsag, skal gøre rent ofte. For eksempel i køkkenet, hvor madosen sætter sig i alt. Her kan persienner i metal eller plastik være at foretrække, da de har en glat og smudsafvisende overflade.

3. Lysindfald

Sidst, men ikke mindst, lysindfaldet. Du bestemmer helt selv, hvor meget eller hvor lidt lys du vil have ind udefra. Du regulerer blot hvor langt ned du ruller persiennerne, og hvor meget du lukker dem til. Og alt efter vinklen på persiennerne, kan du også dirigere hvilken retning du vil have lyset til at falde. Persiennen er nok den mest alsidige type gardin, når det kommer til lysregulering og anvendelighed.

 

 

 

 

 

Related posts

Mangler du et kreativt projekt?

redaktionen

Skab kunst i køkkenet

Redaktion

Sådan fylder du din opvaskemaskine mest optimalt

redaktionen