Øvrigt indhold

3 gode råd til dig, der vil i form!

December måned kan være hård for figuren. Derfor slutter den for manges vedkommende med et nytårsforsæt, der går på at komme i bedre form. Det er naturligvis meget relativt, hvad ”god form” dækker over. For nogle vil der være tale om et tabe et par kilo, mens andre har målsætninger om at f.eks. gennemføre et maraton eller løfte et bestemt antal kilo.

Uanset hvad, er det vigtigt at starte forløbet ordentligt. Vi giver 3 gode tips til dig, der vil i bedre form.

Gør det for dig selv

Det vigtigste for dig, der skal til at ændre vaner og leve på sundere vis, er at du gør det for dig selv. Det nytter ikke noget at starte et forløb, fordi du har en idé om, at ”sådan skal man jo gøre” eller fordi der er pæne drenge og piger på Instagram, der giver dig dårlig samvittighed. Motivationen bag dit ønske bør være at du gør noget godt og rigtigt for dig selv. Det skal ikke bare være influeret af dårlig samvittighed og tanker om, hvad andre synes er rigtigt. I så fald holder du ikke i længden.

Start realistisk ud

Tænker du at det fra første januar hedder løb 10 km hver dag, spis intet brød, drop alkoholen, gå en lang aftentur, tag armbøjninger før sengetid og sov mindst 8 timer hver nat? Så burde du måske lige skrue ned for dine egne forventninger.

Når du ønsker at skabe forandringer, må du starte med færre ting og ikke mindst være realistisk. Løber du f.eks. 10 km om dagen, render du nok ind i skader, mens det at helt droppe brød også er en noget større omvæltning end de fleste tror. Start derfor hellere med at løbe 5 km 3 gange om ugen de første 4 uger og gradvis skrue op, samtidig med at du måske udskifter dine daglige rundstykker med havregrød. Det gør det samtidig lettere at fokusere på delmål og derved få løbende succesoplevelser og bevare din motivation.

Invester i en træner eller en makker

Har du få eller ingen erfaringer med træning? Så kontakt en personlig træner, der kan hjælpe dig med at holde gejsten og målrette et program til dine ønsker. Flere steder har du nu også mulighed for at træne med en ven, f.eks. til træning i Valby, hvor der findes et decideret buddyprogram. Det at stå til ansvar for en træner eller en træningsmakker betyder, du også står til ansvar for andre, hvormed det bliver sværere at springe motionen over.

Related posts

Skab bedre sammenhold blandt kollegaerne med en god omgang teambuilding

Administratoren

Udstyr til at åbne din egen wellness klinik

redaktionen

Sådan finder du den rigtige triatloncykel

Redaktion