• Home
  • Bolig
  • 3 tips til dig, som skal vælge den rigtige varmepumpe
Bolig

3 tips til dig, som skal vælge den rigtige varmepumpe

Hvis du er i tvivl om hvilken varmepumpe, som du skal vælge, så kan du læse med her. Vi vil guide dig igennem tre ting, som du skal overveje, inden du vælger, hvilken varmepumpe der skal installeres hjemme ved dig, men også hvad der kan være en god ide efterfølgende. Hvis du allerede er sikker på at du skal have en, så kan du finde en varmepumpe på Scanheat.dk.

Husk at en varmepumpe skal anses som en form for investering, da det i starten kan virke som mange penge at bruge på en gang, men i det lange løb kan det sagtens betale sig, da den kan spare dig for mange penge i sidste ende.

Overvej hvilken varmepumpe, du skal have

Der findes flere forskellige typer af varmepumper. Det er ikke alle husstande, som kan vælge frit, da nogle varmepumper har nogle specifikke krav, for at man kan få dem installeret. Det kan derfor være en god ide at læse på nogle forskellige hjemmesider, og finde ud af hvilken varmepumpe der matcher dit behov bedst, og hvilke muligheder du har i din husstand.

De mest almindelige varmepumper er jordvarmepumpen, luft-til-vand-varmepumpen eller luft-til-luftvarmepumpen. Du har sandsynligvis hørt om dem før, da det er de mest populære former for varmepumper. Luft-til-luft-varmepumpen er dog bedst egnet til sommerhuse, hvorimod de to andre kan installeres i store villaer eller andre former for helårshuse. Der findes udover de mest almindelige varmpumper også nogle andre løsninger, såsom en boligventilationsvarmepumpe, der er med til at genbruge luften i dit hjem igennem en ventilation, hvilket er meget smart og hjælper dig derved også med at spare en masse energi. Derudover findes der en varmepumpe, som genbruger luften fra udsugningskanalerne i dit hjem til at opvarme vandet, som du skal bade eller vaske hænder i.

Vælg en autoriseret forhandler og installatør

Før du vælger forhandler, kan det være en god ide at få tilsendt forskellige tilbud fra forskellige forhandlere, så du er sikker på, at du ender med den bedste mulige løsning for din husstand. På den måde er du også sikker på, at du får den billigste løsning, hvis du ikke blot tager den første og den bedste forhandler, som du finder.

Det kan være en langvarig proces at få installeret en varmepumpe, men hvis du vælger at betale en autoriseret installatør, som ved, hvordan varmepumpen skal opsættes, så kan det blot gøres på en dag. Hvis du vælger en autoriseret installatør, så er du også sikker på, at alt bliver gjort på den rigtige måde, og at du får en varmepumpe, som står på Energistyrelsen liste over energimærkede varmepumper.

Når varmepumpen er installeret

Et sidste tip, som du får med på vejen er, at det kan være en god ide at få en måler op, som kan måle, hvorvidt dit forbrug og varmeregning faktisk går den vej som du ønsker. Du kan dermed også holde bedre øje med husstandens forbrug, og dermed være med til at følge udviklingen efter varmepumpens installation.

Related posts

Skadedyr – undgå ubehagelige overraskelser

Redaktion

Sådan får du en flot græsplæne

Redaktion

Spar penge, når du skal lave el i huset

Redaktion

Leave a Comment