• Home
  • Bolig
  • 5 gode grunde til at vælge et plankegulv
Bolig

5 gode grunde til at vælge et plankegulv

Der findes trægulve i langt størstedelen af de danske hjem, og det er med god grund. Hvis du står overfor en større renovering, eller blot trænger til at få skiftet gulvene i dit hjem kan du med fordel vælge trægulve – en af de mest populære gulvtyper inden for trægulve er plankegulvet. Et plankegulv består af massive træbrædder, som er høvlede og derfor har en fin og glat overflade. Brædderne er ofte ligeså lange, som træet det kommer fra, hvorfor det kan give nogle flotte, lange gulvbrædder, som kan give et helt specielt udtryk i en bolig. Her får du 5 gode grunde til, hvorfor du bør overveje et plankegulv i dit hjem.

 

1. Du kan få lige den type planker, du ønsker dig

Som med alle andre typer trægulve, er udvalget af træsort, sortering og overfladebehandling stort, når det kommer til plankegulve. Det vil altså sige, at du stort set selv kan sammensætte dit plankegulvs udseende ved at vælge den træsort, sortering og overfladebehandling, der passer til dig og dit hjem, og derved gøre dit nye trægulv helt unikt.

 

2. Giv dit hjem elegance

Plankegulvets unikke udseende med de lange, brede planker, som afspejler træets naturlige åretegninger, giver en vis ro og elegance til et rum. Har du eksempelvis en spisestue eller en læsestue i dit hjem, kan du tilføje en snert af eksklusivitet ved at lægge et plankegulv i rummet. Plankegulve gør sig især godt i store, åbne rum, og kan hjælpe til med at skabe sammenhæng og ro i alle typer rum.

 

3. Du får lang holdbarhed

Plankerne i et plankegulv er massive og har en god tykkelse, hvilket betyder at de holder i mange år – man kan nemlig slibe dem ned igen og igen, hvis gulvet begynder at se lidt slidt og trist ud, og derved gøre gulvet som nyt gentagne gange. Et plankegulv er altså nærmest uopslideligt, og er derfor godt til de hjem, hvor der vil blive slidt en del på gulvet – eksempelvis i børnefamilier, hvor der bliver kastet legetøj og kørt på små køretøjer rundt i rummene.

 

4. Gulvbrædderne medvirker til et godt indeklima

En af de fordele ved plankegulve, som man måske ikke lige tænker så meget over, er, at de massive gulvbrædder vil optage og afgive fugt i det rum, de er lagt i. Det betyder, at de er med til at forbedre indeklimaet i hjemmet, og derved giver en sundere bolig. Kombinerer du et massivt plankegulv med mange grønne planter og regelmæssig udluftning i hjemmet, er du garanteret et sundt indeklima i hjemmet.

 

5. Trægulv hjælper på akustikken

Sidst, men absolut ikke mindst, hjælper et godt trægulv på akustikken i hjemmet. Træ absorberer lyd, hvorimod helt glatte overflader vil kaste lyden fra sig, og trægulve er derfor gode til hjem med eksempelvis betonvægge. Hæng gerne ting på væggene og læg eventuelt et løst gulvtæppe i de større rum, så du er sikker på en rigtig god rumakustik.

Er du blevet inspireret til at investere i et plankegulv? Så find et plankegulv her.

Related posts

Skab kunst i køkkenet

Redaktion

Sådan kan du få professionel hjælp til indretningen af dit hjem

redaktionen

Slip af med kedelige hvide vægge

redaktionen

Leave a Comment