Øvrigt indhold

Arbejder du professionelt med fodpleje? Så læs med her!

Hvis du arbejder professionelt med fodpleje som f.eks. fodterapeut eller en anden profession. Så ved du, at man ofte sidder meget foroverbøjet, hvilket kan give problemer. Særligt ryggen kan drille, når kroppen ikke møder variation eller den korrekte ergonomiske støtte, den kræver. Det er ironisk, at mens du hjælper et andet menneske med deres skavanker, så bliver din egen krop udsat for unødig fysisk belastning.

Vær god ved din krop

Flere professioner og brancher byder på arbejdsstillinger, der på sigt kan give fysiske skavanker, der når det først går galt kan følge os resten af livet. Og hvem gider efter et langt arbejdsliv, når pensionen endelig melder sig, døje med smerter, der ellers kunne være undgået.

Giv din krop varierende stillinger

Fra naturens side er vi designet til at plukke bær, jage og hele tiden indtage mange forskellige variationer af bevægelser. Når vi ender på et kontor 8 timer om dagen, så bliver vores bindevæv ”indstillet” til den holdning og den statiske bevægelse, denne branche kræver af os.

Helt små børn laver måske mange varierede bevægelser om dagen, men lige så snart vi kommer i skolealderen, bliver vi bedt om at sidde stille og pænt. På den måde vænner kroppen sig til at sidde i den samme stilling.

Det medfører dårlig holdning og kan føre til spændingshovedpiner og dårlig ryg. Dette kan afhjælpes, hvis vi i løbet af dagen giver vores krop varierende arbejdsstillinger. Veksl mellem stående og siddende arbejdsstillinger. Giv dig selv en aktiv pause, hvor du spænder lidt ud.

Hvis du f.eks. arbejder som fodterapeut, så kan en god behandlerstol være optimal til dig, hvis den enten giver dig den rigtige støtte eller tilbyder en ergonomisk løsning, der skåner din ryg for slid. Pas godt på din krop, for den skal holde hele livet. Vi håber, at læsningen har givet inspiration til dit arbejdsliv.

Related posts

Skab glæde blandt de ansatte med en god kaffemaskine

redaktionen

Derfor bør du købe en brugt bil

redaktionen

Guide til CBD olie

Redaktion