Bolig

Beskytter dit tag ordentligt?

Mange af os ser tit på tager uden at skænke det mange andre tanker, end at det er en del af husets design. Og det er absolut heller ikke forkert, at taget spiller en betydelig rolle i forhold til, hvordan vi opfatter et hus og dets stand, men taget er meget mere end det. Dit tag beskytter ejendommen, så du ikke pludselig oplever problemer, fordi vind og vand trænger igennem – ind til de mere sårbare dele af husets konstruktion.

Trænger der først vand ind i huset, kan det føre til alvorlige og meget dyre problemer. Det er dyrt, fordi man skal hen og udskifte materiale, der er blevet skadet af vandet. Hertil skal man naturligvis indregne håndværkernes pris, og den er normalvis heller ikke billig.

Foruden at lave fysiske skader på materialer, kan vand og fugt føre til problemer med råd og svamp. Her er særligt den berygtede skimmelsvamp at frygte, eftersom den kan gøre vi mennesker syge. Det særligt uhyggelige er, at vi alle kan reagere forskelligt på den, hvor nogle slet ikke bemærker den, mens andre udvikler migræne, astma etc.

Er dit tag i god stand?

Hvis du ikke kan svare på, om dit tag er i en ordentlig stand og yder den rette beskyttelse, bør du overveje at efterse det. Hvis du selv ved, hvor du skal kigge, kan du med stor forsigtighed undersøge det selv. Ved du ikke, hvor du skal kigge, må du ringe efter din lokale fagmand, som så kan vurdere taget for dig.

I nogle tilfælde vil taget være fint og beskytte, mens ældre tage måske skal have skiftet tegl og lappes hist og her. Det vil afhænge meget af tagets alder og de forhold, det har været udsat for.

Er taget meget skadet, kan den eneste løsning være at få et nyt tag. Spørg derfor samtidig din tagmand efter en pris på nyt tag, så du kan begynde at regne i budgetter. Et nyt tag kan variere meget i pris, men det er værd at huske, at man bør se det som en investering, der er med til at beskytte, sikre et godt indeklima og kan gøre at husværdien stiger betydeligt.

Related posts

Spar penge, når du skal lave el i huset

Redaktion

Understrygning af tegl – nyt tag på ingen tid

Redaktion

Øg din livskvalitet med en unik boligindretning

redaktionen