Forbrugerelektronik

Bliv meget klogere på det smarte slewdrive

Et slewdrive er en gearkasse, der holder radiale og aksiale belastninger på en sikker måde samtidig med, at det overfører et drejningsmoment til rotation. Denne rotation kan desuden ske i en enkelt akse eller sammen i flere akser. Et slewdrive bliver fremstillet ved, at gear, lejer, tætninger, hus og andre hjælpekomponenter fremstilles og herefter sammes i en færdig gearkasse. Er du således på udkig efter det helt perfekte slewdrive til dit værksted? Så er du altså kommet til det helt rette sted! Lige her har du nemlig mulighed for at læse meget mere om det smarte slewdrive. Ved du dog allerede alt, der er værd at vide, så kan du allerede i dag købe et slewdrive med hjem.

Historien om slewdrives

Historien om slewdrives går ualmindeligt langt tilbage i tiden. Et slewdrive er nemlig en moderniseret antagelse af ormdrevsmekanismen – og denne går netop flere århundreder tilbage. Det er en mekanisme, der blev brugt rigtig meget under renæssancetiden. Det var en græsk matematiker, Pappus fra Alexandria, der dengang blev krediteret for en tidlig version af den endeløse skrue – og det er netop denne skrue, der skulle vise sig at udvikle sig til ormdrevet.

Det er desuden en mekanisme, der ligeledes blev anvendt af Leonardo Da Vinci som en komponent i mange af hans designs til maskiner. Historien om det smarte slewdrive er altså utroligt omfattende, og også meget mere omfattende end blot denne lille historie. Det er altså en mekanisme, der har overlevet i mange år, og som den dag i dag stadig er hyppigt brugt i diverse maskiner.

Sådan fungerer et slewdrive

Et slewdrive fungere altså med standardormsteknologi. Her fungere ormen på den vandrette akslen som drivkraft for gearet. Et tandhjul drejes desuden omkring en akse, der sidder vinkelret på skrueaksen, idet drejningen af den vandrette skrue forekommer. Det er præcis denne kombination, der reducerer hastigheden på det drevne element, så hastigheden falder. Efterhånden som teknologien er blevet forbedret gennem årene, er flere slewdrives kommer til at bruge en timeglasormsteknologi. Her er ormen formet til at engagere flere tænder i gearet, hvilket resulterer i en større styrke, effektivitet og holdbarhed.

Related posts

Forskellen på mobilabonnementer er ikke ubetydelig

Mejr

Sådan bliver du klar til studiestart

redaktionen

Derfor skal du have et pulsur

Mejr