Øvrigt indhold

Derfor skal du lære at lave bogføring

Bogføring er en disciplin i sig selv, der ofte bliver trænet af virksomhedsejere og selvstændige. Det går i al sin simpelhed ud på, at man nedskriver og dermed husker, hvilke indtægter og udgifter, man har haft. Hvis du f.eks. som selvstændig har købt et kamera, der skal bidrage til dit arbejde, skal du bogføre det, således du efterfølgende kan trække det fra i skat. Bogføring gør det nemmere at udarbejde din årsopgørelse, men bogføring er ikke just nemt i sig selv, og derfor kan det være dejligt at få hjælp. Hjælp kan b.la. fås i form af Billy Bogføringshjælp, hvor der bliver hjulpet med at holde styr på alle dine transaktioner og de mere detaljerede regler med småt. Bogføringshjælp kan også være med til at sænke skuldrene lidt, så du ikke hele tiden skal stresse over hver enkel lille transaktion, men i stedet kan sætte dit fokus på virksomhedens trivsel.

Hvorfor overhovedet lave bogføring?

Bogføring skal egentlig laves for dit eget bedste. Hvis man undlader at lave en, får man virkelig problemer, når årsopgørelse-tiden ankommer, og du kan i værste tilfælde skulle komme til at betale meget tilbage i skat, fordi du ikke har opgivet de korrekte tal til Skat. Bogføring skal overordnet set indeholde følgende:

  • Alle dine udgifter og indtægter (også selvom det blot er frokosten til resten af kollegaerne)

  • Potentielle investeringer

  • Hvis du skylder noget, skal det også med

  • Dit overskud (det, du har til gode)

Du skal også holde dobbeltbogføring i mente, når bogføringen skal opretholdes. Dobbelt bogføring er, når du holder bogføring i både indtægter og omkostninger, som står på hver side af resultatopgørelsen. De står som modsætninger til hinanden. Alt dette kan virke lidt indviklet og uoverskueligt, hvis man ikke har forstand på det. Derfor er bogføringshjælp en rigtig stor hjælp.

Related posts

Privatleasing af bilen – derfor er det en god løsning

Redaktion

Opskriften på at finde det rette job

Administratoren

Få sundere tænder

Redaktion