Øvrigt indhold

Din individuelle identitet

Livsstil er med til at udtrykke og signalere din individuelle identitet. Det drejer sig blandt om dine daglige vaner, herunder opførsel, forbrugsvaner samt kulturelle vaner. Her tænker du sikkert, at disse vaner afhænger af din økonomi, men faktisk er det ikke alene økonomien der bestemmer din påklædning, dine spisevaner, din boligindretning, dine fritidsinteresser samt dit syn på kunst og litteratur. Også smag og præferencer har en betydning i opbygningen af dit mønster af vaner, som er med til at danne en identificerbar livsstil.

4 forskellige livsstile

Livsstile handler ud fra ovenstående om forbrugsmønstre, samt om hvordan vi vælger at indrette vores liv. Ud fra valg af tøjstil, boligindretning, uddannelse, politiske valg og fritidsaktiviteter er det muligt at identificere, hvilket segment du muligvis kan tilhøre. Segmenterne er herunder den moderne livsstil, den pragmatiske livsstil, den idealistiske livsstil samt den traditionelle livsstil. Hvis din livsstil passer ind mellem den moderne og pragmatiske livsstil vil du kunne nikke genkendende til høj uddannelse, høj prestige, høj indkomst og er resultatorienteret. Det kan også være, at din livsstil passer bedst ind mellem den moderne og idealistiske livsstil. Her vil du have fokus på engagement, fællesskab også måske er du noget af et principfast menneske? Hvis din livsstil passer ind mellem den idealistiske og traditionelle livsstil vil dit primære fokus være på traditioner, familiesammenhold samt generelt dit nære miljø. Den sidste livsstil er mellem den traditionelle og pragmatiske livsstil, hvoraf dette segment som oftest har en lav uddannelse, men en høj indkomst. Arbejdet er som oftest praktisk anlagt.

 

Som nævnt er livsstil mange ting, og man kan ikke bare skære alle over i en kam i forhold til segmenter. Inden for spisevaner er det muligt at identificere en livsstil, eksempelvis en ‘sund livsstil’. Det samme er gældende for boligindretning, her kan du eksempelvis have en ‘moderne stil, en ‘nordisk stil’ og mange andre.

 

Related posts

Byd dine udenlandske læsere velkomne

redaktionen

Har du brug for hjælp til reparation af dine fælge?

Administratoren

Flere fordele for dig og din virksomhed med en frokostordning

redaktionen

Leave a Comment