Øvrigt indhold

Efterskole – hvad skal jeg vælge?

Flere tusinde unge mennesker bliver hvert år sendt afsted på en af Danmarks mange efterskoler. Grundene til et efterskoleophold kan være mange: nogle ønsker at styrke deres faglige evner indenfor et bestemt felt, mens andre vægter idrætslivet, sociale relationer eller personlig udvikling højst. Næsten lige meget hvilken efterskole du vælger, er det stort set garanteret, at du vil opleve at udvikle dig på langt størstedelen af disse områder. Hvis du, ligesom mange andre overvejer at starte på efterskole efter sommerferien, er det er dog stadigvæk en rigtig god idé at gøre sig nogle tanker omkring nogle af de behov, som du måtte have til dit efterskoleophold, da det ellers kan være svært at vælge. Hvis du læser med her, kan du forhåbentlig få et par gode råd, så du står med de bedste kort på hånden, når du skal vælge din fremtidige efterskole.

 

Fag, fritid og beliggenhed

Du kan ikke undgå at udvikle dig socialt på en efterskole, og mange af de venskaber der starter på efterskoler er for resten af livet. Det kommer som oftest helt automatisk. En efterskole er dog også meget andet end bare socialt samvær, så derfor bør du i første omgang overveje hvilke fag, eller linjefag, som du helst vil have på efterskolen. Er du mest matematisk anlagt, eller synes du bedst om sprog? Når du ved hvilke fag, du gerne vil have, skal du selvfølgelig også tænke over dine fritidsinteresser, da efterskolerne tilbyder meget forskellige fritidsfag. Er du mest til gymnastik og sport, kan du bedst lide at være kreativ, eller er du måske stor fan af naturen? Mange efterskoler har lidt af det hele, men de har ofte også specialiseret sig indenfor nogle forskellige felter. Beliggenhed er også noget, som du, sammen med dine forældre, bør kigge på. Hvis du bor omkring Vestjylland, kan du bl.a. overveje Sædding Efterskole, som du kan læse mere om her.Det er en efterskole med kristne værdier og stor fokus på det faglige og sociale plan.

 

En fantastisk tid

Efterskoleopholdet kan giver dig utrolig meget ballast med videre i livet, og du får både personlige, sociale og faglige kompetencer med i rygsækken. Efterskole er naturligvis ikke for alle der prøver det, men langt størstedelen af alle tidligere efterskoleelever kan se tilbage på tiden med et stort smil på læben. Udover den ’almindelige’ hverdag med undervisning og fritidsinteresser i dine favoritfag, er der på de fleste efterskoler også mulighed for at komme ud og se verden på forskellige rejser, som du måske ellers ikke ville få samme mulighed for andre steder. Samtidig er der tit specielle dage og begivenheder, som f.eks. sportsdage, idrætsopvisninger og forskellige udflugter, hvor du også kan komme til at møde andre elever fra andre efterskoler. Man kan altid svinge forbi og besøge efterskolerne, hvis man er interesseret, og ellers er det en god idé, hvis du udpeger et par stykker, som du og dine forældre kan besøge til Efterskolernes Dag. Så er der gode chancer for at finde den helt rigtige efterskole.

Related posts

3 gode råd til dig, der vil i form!

Redaktion

Sådan får du en bedre nattesøvn

redaktionen

Nøglefærdige løsninger til hverdagens udfordringer

Redaktionen

Leave a Comment