Øvrigt indhold

Er det sjovt at køre gokart?

Hvis du aldrig har prøvet at køre gokart, vil du sikkert sidde og overveje, om det mon er sjovt – eller om det er lidt ’farligt’?

Lad os med det samme slå fast, at det ikke har noget med sammenstød og risici at gøre. På en gokartbane kan man sagtens støde sammen, men man kører med respekt og gokarts i Danmark er lavet med øje for sikkerhed – f.eks. ved at være udstyret med en ramme omkring ’karten. Dertil kører man i dragt, med hjelm og handsker osv.

Med risikoelementet fejet af banen, kan vi i stedet se på, hvad det er, som gør gokart så sjovt!

Spænd selen og giv gas!

Når du kører gokart, får du det store smil på! Og det er der mange gode grunde til!

Fart og konkurrenceelement

En af de sjoveste ting ved at køre gokart er uden tvivl farten og konkurrencen. De fleste vil elske accelerationen, når man træder på speederen i den sjove gokart. Herfra er det kun fremad!

Da man ofte køre med sine venner eller sin familie, vil der naturligvis være et konkurrenceelement indblandet. Alle har nemlig lyst til at vinde, mens der ikke er nogen, som har lyst ti at stå tilbage som feltets langsomste. Der vil dog altid være én, som ender med den titel, og det kan naturligvis give anledning til venskabelige drillerier.

Det taktiske element!

Hvis du troede, man bare skulle trykke på speederen og håbe på det bedste, så tager du fejl. Gokart er også et spørgsmål om at køre godt og taktisk. Der kan være mange sekunder at vinde (eller tabe!) på banens enkelte sving. Ligeledes vil der være strækninger, som giver plads til overhaling – eller hvor man fra førerpositionen må forsvarer sig! De taktiske elementer er af stor betydning, og et skarpt, koldblodigt hoved kan være vigtigere end blot gode køreegenskaber. Det vil det spændende psykologiske spil imellem forsvar og angreb vise!

Gokart kan køres som en del af et arrangement

Gokart kan køres som selvstændig aktivitet eller som en del af en planlagt dag – f.eks. en polterabend. Det er let at forene med andre planer – og så kan man køre både inden for eller udendørs. Er vejret yderst dårligt, er den indendørs løsning ideel, mens en dag med pænere vejr giver plads til at køre på de ofte sjovere store udendørs baner som f.eks. ved Vandel nær Esbjerg.

Husk altid at tage hensyn til vejret, så du har det rette tøj med til dagen. Husk også, at man som gruppe som regel bør bestille forplejning et par dage før ankomst, hvis man f.eks. ønsker lidt sandwich eller andet. Finder gokart-aktiviteten sted nær et action-center eller tilsvarende, vil der dog ofte være mulighed for at bestille med og drikke på stedet.

Related posts

Kør sammen til næste familie- eller firmaarrangement 

redaktionen

Sådan plejer du bedst din bil

Redaktion

Hør mere om en akupunktur uddannelse i Aarhus

Redaktion