Bolig

Få et fantastisk baderum!

Går du og spekulerer i at bygge nyt badeværelse eller renovere det eksisterende? Så er der flere ting, du bør holde for øje, når du udtænker dit kommende baderum. Badeværelset er nemlig ikke som de fleste andre rum i huset, hvorfor der stilles store krav til, at man ved, hvad man laver.

Badeværelset: et vådrum

Dit badeværelse er et vådrum. Det betyder ikke bare, at det er klogt at gøre sig en række ekstra foranstaltninger, når man arbejder med det – det er faktisk lovpligtigt! På badeværelset er der både brugsvand og spildevand, vand og el, varme og meget mere. Det betyder, også, det er smart at involvere fagmænd, så det klares ordentligt og der ikke senere opstår problemer med din forsikring, hvis der f.eks. er problemer med vandrør eller installationer.

Når du skal finde en fagmand, så vælg gerne en, der har speciale i badeværelser. Nogle er gode til køkkener eller tilbygninger, mens andre bygger de smukkeste baderum. Find en specialist til badet her.

Hav et budget klar fra start

Når du bygger nyt badeværelse skal du være realistisk i forhold til det budget, du har at gøre godt med. Du er nødt til at have det klart, når du mødes med håndværkere og skal tænke i materialer. Det kan være svært at holde sig 100% til et budget, og derfor bør du også indstille dig på, at det er en god idé at have en buffer at arbejde med. F.eks. 15% af budgettet, så du altid har ekstra til rådighed, hvis det måtte gå hen og blive nødvendigt.

Tænk funktionelt

Husk at tænke grundigt over brugsscenarier. Er der flere personer, som bruger badeværelset, så kunne to håndvaske f.eks. være en god løsning. Ligeledes bør du også tænker langsigtet og f.eks. vælge et design, du ikke risikerer at være træt af allerede næste år. De fleste vil vælge et klassisk lyst badeværelse og så indrette med mindre genstande, der lettere kan skiftes end baderummets elementer.

Når du tænker i de funktionelle og praktiske baner, så husk endelig at tage højde for rengøring! F.eks. er det lettere at komme under vægmonterede skabe end skabe, der står på fødder. God planlægning kan spare meget besvær.

Related posts

Tips til dine vinduer

Redaktion

Sparer du penge nok på varmen?

Redaktion

Guide: optimer opbevaringen i hjemmet med disse tips

redaktionen