Øvrigt indhold

Få sundere tænder

Det er aldrig for sent at forsøge at få et sundere tandsæt. Medmindre du har aktive mundsygdomme, vil du næsten altid kunne omlægge dine vaner eller begynde at passe bedre på dine tænder, hvilket så vil gøre, at du hellere dem pænere og har en god mundhygiejne.

Det er nemlig meget mere vigtigt med tandpleje end man tror. Ikke kun fysisk, men også psykisk.

Vores tænder er ofte beskrevet som vores helt eget ’visitkort’. Tænderne er en vigtig del af det førstehåndsindtryk vi giver, og så er det ofte med til at danne et indtryk af os som personer – om vi vil det eller ej. Desværre er det ikke alle, der er født med et lige eller hvidt tandsæt. Det betyder, de skjuler sig. Mange vil ikke grine eller smile stort, da de er bange for at vise deres tandsæt. Det lyder måske ikke så slemt, men det kan faktisk være til stort besvær i sociale sammenhænge og påvirke personens selvtillid negativt.

Foruden at være vigtigt for vores selvtillid og forgodtbefindende, så er vores tænder naturligvis også vigtige, fordi der er tale om vores tyggeapparat. Et sundt og velfungerende sæt tænder er vigtigt for vores fordøjelsesevne, ligesom problemer med tænderne ofte viser sig på den mest kedelige måde. F.eks. kan tandsygdomme eller tandpiner føre til hovedpine, søvnbesvær og meget mere. Det kan med andre ord påvirke os noget så grusomt i vores hverdag, og det er ikke sjovt!

Gør noget ved det!

Vil du gerne have sundere tænder? Så er der godt nyt. Ved at tale med din tandlæge kan du ofte få gode konkrete råd til at opbygge en sundere mundhygiejne. Det kan f.eks. være ved at ændre din børstevaner eller ved at omlægge dine usunde sukkervaner, så der skrues ned for sodavand, kaffe, slik og andet med store mængder sukker eller syre.

I forhold til at børste tænderne kan små tips som tandtråd og blødere børste – eller måske en elektrisk tandbørste – også gøre underværker. Så tal med din tandlæge om det – og få sundere tænder!

Related posts

Sådan håndterer du angst

Redaktion

Whiteboard – projektoverflade og tavle i én

redaktionen

Hvor smart er en flishugger egentlig?

Redaktion