Tøj og modetips

Fødderne er vigtige at passe godt på

Tænker du nogensinde over, hvor stor vægt dine fødder egentligt skal bære? Hvor mange skridt, du går hver eneste dag? Mange mennesker glemmer at tage hånd om fødderne, men faktisk kan du gøre dig selv en stor tjeneste ved at træne din fødder og værne om deres sundhed. Fødderne er dit fundament, som skal bære dig gennem hele livet. At vælge fornuftigt og sundt fodtøj er ligeledes en vigtig faktor, når det handler om at passe godt på fødderne.

Giv børnene den bedste start

Når det kommer til dine børn, kan du lige så godt lære dem fra begyndelsen, at fødderne er vigtige kropsdele og har brug for ordentligt fodtøj. Det er vigtigt at være opmærksom på skoens kvalitet og materiale. Lad dit barns fødder nyde godt af et par lækre børnesko, børnesandaler og begyndersko til de første spæde skridt.

Træn fødderne

Fødderne kan trænes hele livet. Måske træner du allerede og føler dig sund og veltrænet. Desværre overses fødderne ofte, selvom fodproblemer vil forplante sig til resten af kroppen. Også din balance er afhængig af, at fødderne er stærke og fungerer, som de skal. Ved at styrke og smidiggøre fødderne kan du forebygge mange skavanker i hofter, ryg, knæ og nakke.

En simpel øvelse, du let kan lave, er at gå i bare tæer. Når du bevæger dig frit uden sko eller strømper, vil musklerne i fødderne og tæerne aktiveres anderledes, end når foden er klemt nede i sko. Øvelsen har god effekt på styrken og smidigheden, fordi den minder kroppen om den naturlige bevægelighed, som den er skabt til. En anden gavnlig øvelse handler om at strække og bøjerne tæerne, ligesom når du knytter og åbner en hånd. Det vil løsne de stive tæer og aktivere muskler, led og sener.

Lær også dine børn at træne fødderne. Det vil komme dem til gode senere i livet.

Related posts

Fordele ved at shoppe tøj online

Redaktion

Sådan er du som mand altid ordentligt klædt på

Redaktion

Sådan kan du nemt gøre en forskel for miljøet

redaktionen