Bolig

Genvej til drømmebilen

Har du en drøm om en ganske særlig bil? Og har du indtil videre afskrevet muligheden, fordi bilen er alt for dyr at indføre? Så er flexleasing måske løsningen for dig.

 

Hvad er flexleasing?

Flexleasing er en mulighed for leasingselskaber kun at skulle betale bilens forholdsmæssige registreringsafgift i den valgte leasingperiode. For dig betyder det, at du kan dele betalingen af registreringsafgiften op i flere rater, ud over den periode hvor du bruger bilen.

Raterne bestemmes af bilens samlede registreringsafgift og af bilens alder. Bilens alder bruges til at beregne satsen for periodeafgiften, og er lavest på biler over 3 år.

Flexleasing benyttes primært til biler, hvor registreringsafgiften er meget høj, og her kan det typisk betale sig, at fordele betalingen af registreringsafgiften ud på mindst et år, og få SKAT til at revurdere størrelsen af afgiften i slutningen af perioden, da registreringsafgiften og periodeafgiften vil være faldet i løbet af året. Restbeløbet ved udgangen af perioden vil derfor være mindre, og du vil dermed ende med at betale en lavere registreringsafgift end hvis du skulle betale det hele på én gang, mens bilen er spritny.

 

Er der nogen ulemper?

Der er selvfølgelig nogle ulemper ved denne model. Du kan som privatperson ikke eje en bil der flexleases. Det vil sige, at du skal leje/lease din drømmebil af et leasingselskab, som køber bilen gennem flexleasing, indtil perioden udløber. Leasingselskabet skal naturligvis tjene penge på at købe bilen og leje den ud til dig.

Du er forpligtet til at købe bilen uden afgift af leasingselskabet, når perioden udløber.

Skulle du i stedet ønske at sælge bilen, kan dette og vise sig at være nemmere med denne model, da der netop ikke vil være registreringsafgift på bilen, når du frikøber den, og den dermed vil være nemmere at sælge til udlandet. Hvis du vælger Flexleasing hos Specialcars, hjælper de dig gerne med at finde en køber, hvis du skulle ønske det.

 

Hvad så men fordelene?

Der er mange fordele, så her er et udpluk:

  • Når du efter endt leasingperiode har købt bilen og skal have den forsikret, bliver forsikringen billigere, da bilen kun skal forsikres for sin værdi uden registreringsafgiften, som ellers plejer at blive regnet med.
  • Dette betyder også at værditabet på bilen er mindre.
  • Når du vil sælge bilen igen, vil du have bedre muligheder for at sælge bilen til udlandet, og du vil dermed have en større pulje af købere til din bil.

Related posts

Har du en travl hverdag, så de daglige gøremål bliver udsat? Så læs med her

Administratoren

Spar penge, når du skal lave el i huset

Redaktion

Find en lampe der passer til dit hjem

Administratoren