• Home
  • Rejser
  • Gør skiferien med børn lettere og mere behagelig
Rejser

Gør skiferien med børn lettere og mere behagelig

Selve rejsen er startskuddet på jeres skiferie, og det er vigtigt at komme godt fra start, da børn som er ude af balance, kan skabe trælse situationer for dem selv og resten af familien. Derfor søger vi som forældre at finde de muligheder, der gør det lettest for os og vores familie at skulle afsted. Fly, bagage og flysikkerhed, er ofte ikke det sjoveste for et barn. De ukendte omgivelser, og det at man skal sidde stille i længere tid ad gangen mellem mange mennesker, kan være ubehageligt. Hvis I vil køre I jeres egen bil, er der kun familien at tage hensyn til, og det er et sted, jeres barn er vandt til at være. For at gøre turen i bilen så kort som muligt, kan I supplere bilrejsen med en overfart på blandt andet Oslobåden. I kan på den måde komme fri af sikkerhedsseler og overnatte i jeres egen kahyt, så alle er friske, når I kommer frem.

Find et børnevenligt skisted

Når I skal vælge, hvor I skal stå på ski henne, er det en god ide at vælge et sted, der er børnevenligt. Hvis der er arrangementer for børn, børnevenlige pister og skilærer, så kan der blive mere plads til at børnene kan lege – og dermed mere plads til at forældrene kan få et pusterum og observere børnenes fremskridt på ski eller eventuelt snowboard. Når man som forældre skal ind og løse konflikter hele tiden og bede barnet om for eksempel at være stille og tage hensyn til andre, kan det være energikrævende. Man undgår muligvis en stor del af dette, hvis man er et sted, hvor børn kan få lov til at være børn. På den måde kan I få mental energi på ferien – i stedet for at bruge den.

Destinationer for børnevenlige skiferier

Hvor er det en god ide at tage hen på ski, når jeg skal have mit barn med på skiferie første gang? Sverige, Norge eller Tyskland er alle rigtig gode bud med flere børnevenlige skisportsområder. Det er desuden en god ide at vælge et mindre skiområde, så det hele ikke virker for uoverskueligt for de små. Lad i den forbindelse være med at betale for dyre liftkort og rigtig mange kilometer pister. Dine børn kommer primært til at være på børnebakken og kommer kun til at køre nogle hundrede meter.

 

Related posts

Skal familien ud at rejse? Husk det vigtigste

redaktionen

Tag på rejse sammen med andre

Redaktion

I tvivl om årets sommerferiemål? Her er klassikeren, der aldrig slår fejl

Redaktion

Leave a Comment