• Home
  • Bolig
  • Guide: Sådan pifter du dit hjem op med malerspand og pensel.
Bolig

Guide: Sådan pifter du dit hjem op med malerspand og pensel.

En omgang frisk maling kan få et os til at blive helt nyforelskede i vores hjem. Om det bare er det klassiske savsmuldstapet, der får en overhaling med en god hvid maling, du har erhvervet dig i dit lokale byggemarked, eller om det er den helt store kreative omgang med spændende farvevalg, former, stencils osv., så er det noget af det bedste – når det er overstået, vel at mærke.

Gør dig selv en tjeneste og forbered dig.

Det kan være rigtig fint at gøre sig et par tanker før dit store maleprojekt. Skal det hele være hvidt, så er det måske mere vigtigt, hvilken form for glans du vælger til din maling – alt efter om det er til stue, køkken eller bad. De sidstnævnte kræver en højere glans og noget kvalitetsmaling, der kan tåle at blive tørret over med en fugtig klud en gang imellem.

Har du i stedet planer om at lade farvepaletten diktere i dit hjem, med en væg eller flere vægge i spændende smukke farver? Så kan du med fordel søge inspiration på enten Pinterest, Instagram eller i boligmagasiner. Find de flotte farvekombinationer, og overvej hvordan de kan bruges i konteksten af dit eget hjem. Det kunne f.eks. være en lyserød (laks/fersken) billede- og plantevæg etc.

Det vigtigste er måske lyset. Den forkerte farve kan gøre rummene meget små, indelukkede og mørke. Så overvej om diverse farver gør noget godt eller skidt for de specifikke rum, du drømmer om at dekorere.

Har du af den ene eller anden grund ikke mulighed for at male selv, kan du overveje om, det ville være rart med en professionel til at klare ærterne, mens du kan nyde det flotte resultat og de måske en smule skarpere overgange. De har samtidigt også en god fornemmelse for, hvordan man kombinerer farver, hvilket kan være super svært. Om du leder efter en maler i Vejle, København eller Svendborg – så overvej dit behov først, og få ellers en god snak med din maler eller byggemarked, så du kan få forventningsafstemt dine drømme.

Related posts

Optimal loftisolering er afgørende

redaktionen

Det er okay at bruge penge på ting, som du bruget meget

Redaktion

Møbler fra Fritz Hansen kan binde dit hjem sammen

redaktionen