Øvrigt indhold

Husk at få din hund vaccineret

Det anbefales, at din hund følger et vaccinationsprogram for at beskytte den mod en lang række sygdomme. Men præcis som ved vores børn er der delte meninger omkring at få sin hund vaccineret, og der er i Danmark ikke et lovkrav om, at din hund skal følge et vaccinationsprogram.

Normalt er der ingen risiko forbundet med at vaccinere sin hund, og i langt de fleste tilfælde oplever hunden kun meget lette bivirkninger som eksempelvis træthed på dagen, hvor vaccinen er givet. Kun i meget få tilfælde opstår der komplikationer som allergiske reaktioner. Dyrlægen kan dog hurtigt lindre reaktionen ved rettidig behandling.

Tilvalg af vaccination

Et vaccineprogram for en hund består typisk af to faser for en hanhund og tre, hvis man har en avlstæve. Den første del er et hvalpeprogram og anden del er et voksenprogram med årlige vaccinationer. Derudover er der specielle hensyn at tage til drægtige tæver. De vaccinationer, der gives i Danmark, beskytter blandt andet mod følgende vira: Smitsom leverbetændelse, leptospirose, parvovirus, parainfluenza, rabies og hundesygevirus. Alt sammen sygdomme, de fleste gerne vil beskytte sin hund imod. Vaccinen får hunden til at danne antistoffer mod disse vira.

Hvalpevaccinationer er vigtige

Hvalpe, der fortsat diger ved deres mor, får via hendes mælk de antistoffer, hun har dannet. Derfor er det vigtigt, at avlstæver følger et vaccinationsprogram lagt af en dyrlæge. Når hvalpene ikke længere får mælk fra deres mor, er det vigtigt, at de får en basisvaccination, så de selv kan danne antistofferne. Det gælder for dyr som for mennesker, at børn, ældre og svagelige har mindre modstand mod smitte og dermed er mere udsatte for sygdomme, derfor bør man altid tilvælge vaccination af sin hvalp.

Få hjælp af din dyrlæge

Din dyrlæge kan anbefale, hvilken vaccination af hunde og hvalpe, du bør følge. Der kan være regionale forskelle afhængig af eventuelle lokale smittefarer. Heldigvis er det eneste, du som hundeejer skal gøre at transportere hunden frem og tilbage til dyrlægen, og så selvfølgelig betale regningen.

Related posts

Rejs dig til skønne oplevelser

Redaktion

Forkæl dig selv og en veninde

Redaktion

Præsenter din virksomhed så godt som muligt

redaktionen