• Home
  • Bolig
  • Indret din bolig råt og elegant med New Yorker stil
Bolig

Indret din bolig råt og elegant med New Yorker stil

Er du også blevet ramt af New Yorker-stilen, så får du her gode råd til indretningen. Måske du ikke helt har 4 meter til loftet, men alligevel ønsker at skabe en rå new Yorker stemning? Du kan sagtens indrette råt og minimalistisk med de rette møbler og materialer?

Historien med New Yorker looket

Historisk set er new Yorker-stilen opstået i 20’erne hvor det var dyrt at bosætte sig New York. Mange kunstnere og musikere lejede eller købte billige fabriksbygninger, som de indrettede efter bedste evne. De rå murstensvægge og uisolerede vinduer fra gulv til loft var kendetegnet ved disse bygninger. De mange kvadratmeter skulle indrettes med møbler ofte blev looket meget råt og er efterfølgende blevet forfinet. I dag bruger vi et lammeskindstæppe henkastet over en rå stol, men oprindeligt var der hundekoldt i sådanne bygninger og der var derfor brug for varme tæpper eller skind.

Sådan indretter du med New Yorker møbler

Materialerne var ofte af stål, glas og rå gulve. Det gav et råt look som blev kombineret med alt fra boheme-stil til den såkaldte New Yorker-stil. Stoe lagner blev hængt op for at skabe rumfordeling eller reoler ved siden af hinanden. I dag må man gerne blande materialer for at skabe New Yorker-looket. Det kan være rå materialer som stål og glas med træ og skindtæpper for blødt finish. Eksperimenter med en rå mustensvæg. Der findes mange lakeringer der kan få væggen til at stå endnu mere rød, gul eller med hvid touch. Tør du male væggen? Så vælg en rustik farve og indret med et lille miljø. For eksempel en stol i stål og læder med et uldtæppe over sammen med et rustikt bord og nogle store grønne planter og et stort maleri på væggen eller mange små malerier, så det giver et færdigt look og samtidig indbyder til at man sidder i stolen og hygger med en kop te og en god bog.

Sådan vælger du det rigtige gulv

Du kan vælge at eksperimentere med forskellige gulve i New York stilen. Tag et par mursten med ind i huset eller beton og vurdér hvad der passer bedst til dit temperament. Der findes firmaer som specialiserer sig i at lave epoxy gulve, der giver et flot beton-look og fuldender stilen. Der kan lægges gulvvarme under gulvet så du holder varmen på et ellers koldt gulv. På et råt betongulv slipper du for splinter i fødderne, som du mange gange vil opleve på et trægulv.

Related posts

3 tips til at få råd til at rejse mere

redaktionen

Sådan får du den terrasse, du altid har drømt om

redaktionen

Opnå en god søvn med en god dyne

Redaktion