Øvrigt indhold

Klar til at læse på universitetet? Bliv klog på studievalg

Er du klar på at tage skridtet gennem dørene ind til en videregående uddannelsesinstitution? Måske kommer du lige fra gymnasiet, måske har du haft et sabbatår, eller måske har du været i job et årti eller tre før, at du skænkede uddannelse en tanke. Uanset hvad har du mulighed for at søge ind på et universitets bacheloruddannelser, og her har du altså talrige at vælge fra.

Videregående uddannelser fordeles på afdelinger

Du kan blive klog på udvalg i videregående uddannelser ved at skele til, hvilke fakulteter på en uddannelsesinstitution sidder inde med hvilke uddannelser. Kort fortalt er et fakultet en afdeling på et universitet, der råder over alle uddannelser inden for et bestemt område. De forskellige universiteter griber dannelse af fakulteter forskelligt an, men der vil typisk være bl.a. et naturvidenskabeligt, et sundhedsvidenskabeligt og et samfundsvidenskabeligt fakultet

Find uddannelser hos fakulteterne

Fakulteter er gode at lede efter uddannelse hos, da du ved, at hvis du fx interesserer dig for it, biologi eller samfundsfag, så kan du hurtigt finde alle uddannelser relateret til disse meget overordnede felter ved at tjekke et fakultets uddannelser. Hvis du gerne vil være ingeniør, men ikke ved hvilken slags, finder du blot det naturvidenskabelige fakultets udvalg – og voila!

Få dyb teoretisk indsigt med en bachelorgrad

Måske er du i tvivl om, hvorvidt du burde vælge en professionsbacheloruddannelse på en professionshøjskole, eller om du burde tage en bachelorgrad på et universitet. Førstnævnte er praktisk orienterede uddannelser, der også giver dig akademisk faglighed. Men ved at blive bachelor får du en dyb teoretisk indsigt og et springbræt til en lang videregående uddannelse.

Kandidatgraden blåstempler din faglighed

Springbrættet fører til kandidatgrad, og med sådan én vil du sidde inde med et stærkt bevis for, at du kan dit kram og både kan anvende dit fagområdes teori i praksis og lave forskning.

Related posts

Derfor skal du lære at lave bogføring

Redaktion

Har du husket at sikre dig i A-kasse mod eventuelt ledighed?

Mejr

Hvilken slags hundefoder skal du give hunden?

Redaktion