Rejser

Arbejder du på plejehjem? Sådan får I de gamle ud på eventyr!

Når man er ældre, har man ofte ikke de samme muligheder, som unge mennesker har. Man er måske gangbesværet, kørestolsbundet, har et dårligt syn eller lignede. Livet går lidt mere i stå, når man bliver ældre. Det er egentlig en skam, for selvom man har andre vilkår, så betyder det ikke, at man ikke stadig har mulighed for komme ud af huset og have det sjovt. Man skal bare have lidt hjælp.

Hvis du arbejder med ældre mennesker, så ved du sikkert også, at de ofte er interesserede i at komme ud af huset – ud og opleve noget. Mange bevarer deres nysgerrighed igennem hele livet, og synes det er vildt spændende, når der endelig sker noget.

Det kræver naturligvis de rette ressourcer, for at det kan lade sig gøre. Der skal først og fremmest være mennesker, som ved, hvordan man behandler og hjælper ældre mennesker. Dernæst skal de have nogle hjælpemidler til at transportere og assistere de ældre.

Få en bus med handicapkørsel

Noget, der besværliggør aktiviteter med ældre menneske, er besværet med at transportere dem. Du får ganske simpelt brug for mere plads, når de ældre skal have plads til deres udstyr – mange af dem sidder jo i kørestol!

Det er derfor essentielt, at du finder et busselskab, der har mulighed for handikapkørsel. Du kan fx køre med Hennings busser, som er specialiseret i alt handicapkørsel. Det er vigtigt, at chaufførerne er nogle, der har erfaring på området.

Kig efter de gennemførlige aktiviteter

Dernæst skal du overveje, hvilke aktiviteter de ældre skal sendes ud på. Det kan fx ikke være noget i et alt for højt tempo eller generelt noget, som kræver for meget fysisk aktivitet.

Det er altid en god idé med en aktivitet, der handler meget om at se eller lytte. Fx en tur i akvariet, som handler meget om synsoplevelsen eller en tur til et orkester, som skal forkæle høresansen. Selvom der er kommet mange teknologiske muligheder for stilsiddende aktiviteter, ønsker de ældre ofte at blive underholdt gennem mere uteknologiske handlinger.

Du kan også spørge de ældre, om der er noget specielt, de savner eller drømmer om at prøve igen. Mange ældre nyder at snakke om de gamle dage, da det oftest er der, de har de bedste minder fra.

Related posts

Tag en velfortjent pause fra hverdagen

redaktionen

Derfor skal du lease en bil til ferien

redaktionen

3 råd til en mindeværdig bådferie

Redaktionen