• Home
  • Rejser
  • Pas på dem du holder mest af med en autostol
Rejser

Pas på dem du holder mest af med en autostol

Den rette autostol kan være med til at gøre både dig og dine børn tryggere, og kan i sidste ende gå hen og blive forskellen på liv eller død. Af den grund er det faktisk også lovpligtigt, at alle børn under 135 centimeter benytter denne type sæde, når de er med i bilen, så de kan spændes fast på sikker vis. På den måde er I alle sikrede, hvis uheldet skulle være ude. Ikke desto mindre kan det være svært at finde den rette autostol, hvorfor der her er samlet en guide.

Sådan finder du den rette autostol

Det er ikke nødvendigvis let at finde den bedste autostol. Dog er der en række faktorer og oplysninger, man med fordel kan have for øje, når man skal investere i sit barns sikkerhed.

  • Vær sikker på, at din autostol rent faktisk er lovlig. Desværre er ikke alle autostole lige sikre, men det er heldigvis ikke svært at spotte de rigtige fra de forkerte. Alle lovlige autostole er nemlig ECE-godkendte, så kig efter ECE-mærket, når du handler.

  • Kend forskel på de forskellige typer. Mens et barn på 3-4 år gerne skal sidde i en rigtig autostol, er en selepude ofte et godt sats for de lidt større børn. Hav eventuelt dit barn med ude, så han eller hun kan prøve nye sæder af inden du køber.

  • Overvej, hvor autostolen skal placeres ift. mulighederne i din bil. Du kan for eksempel læse i instruktionsbogen, om det er muligt at placere en autostol på forsædet. Er dette tilfældet, skal du dog altid slå airbaggen fra. Bagudvendte autostole, der ofte er de mest sikre, kan ikke placeres på forsædet.

Selvom disse punkter kan være gode at have for øje, er der stadig et overvældende udvalg af muligheder. Tjek for eksempel denne test for at finde inspiration til den bedste autostol.

Related posts

Hav styr på forsikring og rettigheder på rejsen

Redaktion

3 gode ideer til den hyggelige familieferie

Redaktion

Ferie: Giv børnene noget spændende at snakke om

redaktionen