Øvrigt indhold

Pengedebitor og realdebitor – få styr på begreberne

Driver du virksomhed men har fortsat ikke helt styr på begreberne inden for finans? Så læs gerne videre her hvor vi sætter dig lidt bedre ind i tingene.

En debitor er en, som skylder penge væk til en kreditor. Hvis du fx går ned og køber en sofa her, og får en regning, så vil du være debitor og møbelfirmaet vil være kreditor. Du skylder altså nogle penge til kreditor.

Så simpelt er det faktisk, og når du først har fået sat dig lidt ind i tingene og de forskellige begreber, så vil det hele falde dig meget naturligt.

En debitor kan både være en privat person, virksomhed eller en organisation. Du er både en debitor hvis du har et forbrugslån, billån eller en afdragsordning på en mobiltelefon. Der er bestemt intet galt ved at være debitor, så længe regningerne bliver betalt til tiden, og du pludselig ikke ender i inkasso.

Forskellen på en debitor og en realdebitor?

Der findes også en realdebitor, som adskiller sig fra en almindelig debitor – også kaldet pengedebitor. En realdebitor er nemlig en person/virksomhed/organisation som skylder noget, der ikke er penge. Dette kan fx være varer eller tjenesteydelser. Dette kan eksempelvis være en håndværker, som skal opsætte et nyt køkken eller badeværelse, hvor I på forhånd har lavet en aftale.

Vil du gerne vide endnu mere om de forskellige udtryk og begreber? Så klik ind på Debita.dk og deres ordbog, hvor du kan blive klogere på begreber såsom forfaldsdato, renteloven, hovedstol og gældsrente.

Uanset om du driver virksomhed eller blot er privatperson, så er det nogle ting, som er godt at have styr på. På denne måde er du bedre klædt på til når du foretager små som store køb. Eller hvis du skal til møde i banken angående et nyt lån, så virker det ikke helt fremmed for dig.

Related posts

Kør sammen til næste familie- eller firmaarrangement 

redaktionen

Vil du gerne gøre noget godt for andre mennesker?

Redaktion

Gør årets julefrokost til et hit

redaktionen