• Home
  • Bolig
  • Plankeborde – Sådan finder du kvalitetsborde der holder i mange år
Bolig

Plankeborde – Sådan finder du kvalitetsborde der holder i mange år

Et spisebord er ofte et bord der skal holde i mange år. Ja nogle har endda flere generationer på bagen og kan have stor affektionsværdi. Har man købt eller arvet et bord i højkvalitetsmaterialer eller et bord der er lavet af en snedker, så er kan det være du er den heldige ejer af et bord der holder i mange år.

Hvilket materiale skal jeg vælge?

Bordtrenden har som andre møbeltrends været svingende gennem tiden på valg af materiale og farve. I Norden har lyse møbler hittet i mange år, men i 90’erne og 0’erne blev mange mørkebrune møbler importeret fra Asien. En del møbler var i mahogni. Andre i snyde-mørk, hvor lyst træ var blevet mørkbejset. I dag er der fokus på bæredygtigt design og mange vælger derfor et Dansk produceret bord, som ikke skal fragtes flere kilometer. Det giver tryghed at vide arbejdsforholdene er gode og materialerne er af sund god kvalitet.

Rundt eller firkantet bord?

Mange vælger et rektangulært bord som kan forlænges med plader, men er du til mere bløde og runde former, så overvej at købe et rundt bord. Når dine gæster sidder ved et rundt bord kan samtalen mange gange gå lidt lettere, da de nemmere kan snakke på kryds og tværs. Det giver en god stemning.

Hvis du vil være sikker på et bord der holder i mange år, så overvej et plankebord af solide materialer. Nogle firmaer tilbyder, at du selv kan være med til at designe bordet. Alternativt har firmaet måske et showroom, som du kan besøge, for at se de forskellige modeller og størrelser. Her kan du samle inspiration til købet af dit næste spisebord. Det kan godt betale sig at vælge rigtigt fra start, så du får et bord der passer til din egen unikke stil i mange år frem.

Hvordan plejer jeg et træbord

Et træbord er lavet af et naturligt materiale. Kommer der skjolder eller ringe fra vandglas på bordets overflade, kan nogle træborde plejes med sæbespåner eller specialprodukter. Der må ikke bruges skrappe rengøringsmidler til træborde, da det kan skade mere end det gavner. Du kan spørge den forhandler du køber bordet hos. De er eksperter på området og vil altid kunne hjælpe dig.

Related posts

Få et flot udendørsareal med godt belægningsarbejde

Redaktion

5 gode grunde til at vælge et plankegulv

Administratoren

De fire vigtigste aspekter ved køb af nyt tag

redaktionen