• Home
  • Bolig
  • Sådan får du den terrasse, du altid har drømt om
Bolig

Sådan får du den terrasse, du altid har drømt om

Går du også og drømmer om lune sommeraftener på terrassen? Så tænker du måske også over, om din terrasse trænger til en renovering, eller måske har du faktisk slet ikke en terrasse endnu og skal lige have etableret en, før du kan sidde der med et køligt glas og nyde solens stråler om nogle måneder. I så fald skal du læse med her, hvor der kommer nogle gode råd til at få den terrasse, du altid har drømt om.

Belægningen er terrassens fundament

En terrasse er naturligvis først og fremmest defineret af sin belægning. Det er derfor her, du virkeligt skal overveje, hvordan du gerne vil have din terrasse. Der er mange muligheder for at vælge forskellige underlag. Det kan være både træ eller stenbelægning. Belægningssten og fliser er gode, solide og holdbare løsninger, der giver mulighed for at have en god terrasse mange år frem. Og der er mange muligheder for at vælge lige præcist den type belægningssten, der vil passe bedst til din have og din terrasse.

Vælg med omhu

Skal du anlægge din terrasse helt fra start, så skal du sørge for at overveje belægningen grundigt. Det bliver et fundament for udendørs hygge mange år ud i fremtiden, så det skal være noget, du er tilfreds med og får glæde af. Og belægningssten er ikke blot belægningssten. Der er forskellige typer, og det kan godt betale sig at kende forskellene, når man vælger.

Bondesten

Bondestenen er det klassiske valg, som giver et afdæmpet udtryk til din terrasse. Stenene har affasede kanter, som opbløder de rektangulære sten og et harmonisk udtryk. Bondesten kan anvendes til både nyt og gammelt byggeri og vil give en terrasse, der holder i mange år. De kan fås i et udvalg af dæmpede farver, der giver mulighed for at kombinere og give din terrasse et unikt udtryk.

Herregårdssten

En meget populær type belægningssten. Ligesom bondestenen er den klassisk rektangulær men har et mere rustikt udseende. Herregårdssten er yderst robuste og kan anvendes både til terrassen og indkørslen. De kan desuden købes i et udvalg af farver – enten ensfarvede eller i en blandet farvemix, hvor stenenes forskellige men matchende farver vil give et mere dynamisk look.

Brosten

Du kender nok bedst brostenen som de små sten, der findes imellem fliserne på fortove. Det er en lille robust belægningssten, og den gør sig bedst sat sammen med andre stentyper eller fliser, hvor den kan være med til at bryde overfladen og skabe et spændende underlag til din terasse.

Fliser

Fliser har en større overflade end belægningssten og giver derfor et mere minimalistisk udseende, der ofte passer godt til moderne arkitektur. De har også den fordel, at de på grund af den større overflade er lettere og hurtigere at lægge. Vil du gerne anvende fliser, kan du som nævnt ovenfor med fordel kombinere med andre typer belægningssten for at bryde lidt med det ensartede. Men ønsker man et meget minimalistisk udseende, er fliser også smukke alene.

Related posts

Ægget – en ægte Arne Jacobsen klassiker

Redaktion

Leder du efter løsninger til varmeproblemer? Her finder du den bedste løsning

Redaktion

Derfor bør du efterisolere dit loft

Administratoren