Tøj og modetips

Sådan kan du nemt gøre en forskel for miljøet

Annonce: Følgende artikel er udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Miljø og bæredygtighed er noget, der fylder mere og mere for danskerne, ja, faktisk for hele verden – og heldigvis for det. Udviklingen har ellers været kritisk i flere år, men er nu for første gang i bedring, fordi vi alle er gode til at tænke over det. Også flere virksomheder vælger at inkorporere bæredygtighed i deres virksomhedsmodel, særligt modehuse og -forhandlere, og netop dét er bindeleddet, der gør dig i stand til nemt og hurtigt at gøre en forskel uden egentlig at ændre meget på din hverdag.

Fra en virksomheds perspektiv

Det er selvfølgeligt vigtigt at du ved, hvordan der konkret bliver gjort en forskel fra det professionelle miljø, så du bedre forstår hvordan du personligt kan gøre en forskel.

Flere og flere virksomheder gør, som nævnt, efterhånden et stort nummer ud af bæredygtighed gennem det begreb, de selv kalder for corporate social responsibility, eller bare CSR. Det er en omfattende taktik, som indeholder mange faktorer, men alt hvad du bør vide er blot, at det grundlæggende er en virksomheds ansvar overfor samfundet – uden at have direkte økonomisk vinding ud af det.

Men hvilken forskel gør virksomhederne så? På chopin.dk, et af de modehuse, der går forrest i kampen for klimaet, kan man blandt andet læse om emnet. Her fortæller de eksempelvis, at der bliver pakket så miljørigtigt som muligt, uden at det går ud over din oplevelse som kunde. Det betyder, at der er en reduceret mængde af emballage, og at denne er brugt af genbrugsmateriale. Har du købt et produkt online kommer din vare heller ikke i en pakke fyldt med kassefyld, og du finder ingen returseddel. I stedet har du mulighed for at få en kode, hvis pakken skal sendes retur.

Fra dit perspektiv

Ovenstående er blot ét eksempel på nogle små ændringer i hverdagen og i virksomhedernes daglige gøremål, som i det store billede ender med at gøre en stor forskel for klimaet. Du kan naturligvis være med til at gøre en forskel med lige så små, men lige så betydningsfulde ændringer. Det kan dog, forståeligt nok, være svært at vide, hvor man skal starte. Her kan du med fordel klikke dig ind på modeblogs som for eksempel mode-bloggen.dk, hvor der ligeledes er stort fokus på emnet.

På sider som den, kan du hurtigt finde vigtig viden om de seneste udviklinger inden for en branche, du formentlig interesserer dig for – mode – og samtidig finde ud af, hvad virksomheder konkret gør i kampen for mere bæredygtighed, foruden, selvfølgelig, at blive inspireret til nyt, lækkert tøj.

Hvis du bliver så inspireret, at du føler at du vil gøre en større forskel, kan du med fordel melde dig ind i klubber som noco2.dk, som er målrettet branchen og dig, som enkeltperson. Her skabes et fællesskab omkring en grøn forskel, samtidig med at der fokuseres på at inspirere andre til handling. Det koster ingenting, og du kan samtidig vise omverdenen via et lille digitalt klistermærke, at du er en del af kampen. Kan man bede om mere?

Related posts

På udkig efter det perfekte par jeans?

redaktionen

Spar penge på frisøren med dine egne kerastase produkter

redaktionen

Sådan finder du inspiration når det kommer til sammensætning af tøj

redaktionen