Øvrigt indhold

Sådan håndterer du angst

Angst er en utrolig ubehagelig følelse, som rigtig mange har. Det er dog muligt både at forebygge og lære at håndtere angst, så man kan leve med den. Vi har her samlet nogle tips til, hvordan du kan forebygge og håndtere din angst.

Dæmp din angst med motion

Når du har angst, pumper hjernen stoffet adrenalin ud – og det hober sig let op i kroppen. Du kan dog brænde adrenalinen af ved at dyrke motion jævnligt. Motion frigiver også endorfiner ud i kroppen, og endorfiner er faktisk kroppens naturlige lykkestof, som får dig til at føle dig glad og godt tilpas. Motionen sørger også for, at du får en bedre søvn, både fordi du bliver fysisk træt, men motionen løsninger også for spændinger i både kroppen og hovedet. Sidst men ikke mindst giver motion dig også en pause fra dine bekymringer. Vi kan nemlig ikke fokusere på flere ting samtidig, så når vi er i gang med en fysisk aktivitet, bliver der simpelthen mindre plads til bekymringer.

Øv dig i at skrue ned for stress i hverdagen

Når vi føler os stressede, tolker vi ofte ting som mere farlige end de egentlig er. Det er derfor vigtigt, at du husker på at passe på dig selv og slappe af. Det er dog vigtigt at huske på, at stress er en uundgåelig del af livet. Stress i kortere perioder er intet problem – det bliver først et problem, når det hober sig op og står på i lange perioder ad gangen. Hvis du dog oplever lange perioder med travlhed og stress, er det vigtigt, at du lige stopper op og holder en pause – ellers kan angsten faktisk helt ende med at tage over.

Prøv hypnose mod angst

Hypnose kan også hjælpe dig med at håndtere din angst. Hypnose handler om at ændre indkodede tanker og handlemønstre, der ellers har en negativ effekt på din livskvalitet eller frihed til mere positive tanke- og handlemønstre. Hypnose foregår på den måde, at problemet bliver klarlagt, et mål bliver defineret og underbevidstheden bliver så påvirket med henblik på at skabe positive tanke- og handlemønstre – og det kan sørge for, at du kommer af med din angst. Læs mere om hypnose mod angst her.

Related posts

Få en dejlig dag med den rette BH-størrelse

redaktionen

Forsinket valentinsdag?

Redaktion

Savner du mening med din hverdag?

Redaktion