• Home
  • Bolig
  • Sådan vedligeholder du bedst dine kurvemøbler
Bolig

Sådan vedligeholder du bedst dine kurvemøbler

Kurvemøbler kan være en god, flot og nem måde, hvorpå du kan få en super hyggelig stemning af kolonihave ind i dit hjem – hvad enten du har kurvemøbler i stuen, på terrassen, i udestuen, på kontoret eller måske et helt fjerde sted. Ofte er de fine møbler lavet af rattan, som er stængler fra tropiske palmer. Disse stængler er både et rustikt og holdbart naturmateriale, og de kan både bruges til en fletkurv til aviser og blade, som en fin lænestol i din stue, som urtepotteskjuler til de store, grønne planter, eller som flotte havemøbler på terrassen.

Dog skal du være påpasselig, når du skal rengøre dine kurvemøbler, selvom de sagtens kan tåle vand. Her får du 4 gode råd til at vedligeholde dine kurvemøbler.

  1. Brug først støvsugeren eller en børste til at fjerne det løse snavs og støv, der sidder på møblerne. Her skal du være sikker på at du kommer grundigt ind i alle sprækker og revner, der måtte være i møblerne.

  2. Herefter skal du vride en svamp eller en klud op i vand, som er blandet med sæbespåner, og vaske dine møbler grundigt. Når du skal blande sæbevandet hertil, kan det være en god idé at benytte 10 deciliter lunt vand og én deciliter sæbespåner.

  3. Når du har vasket møblerne godt med vand og sæbe, skal du skylle efter med rent vand. Dette er med til at forebygge at dine kurvemøbler kommer til at knirke.

  4. Som det sidste trin skal du tørre møblerne grundigt med et rent og tørt viskestykke eller et håndklæde. Du kan eventuelt også bruge en føntørrer på den laveste indstilling, til at få fjernet de sidste rester af fugt efter al vandet. Det kan også være en god idé at stille kurvemøblerne til at tørre foran en radiator eller en ventilator.

Related posts

Sådan skaber du et minimalistisk og stilsikkert hjem

Redaktion

Få styr på det rette babyudstyr inden baby kommer

redaktionen

Indretning af husets hjerte – køkkenet

redaktionen