• Home
  • Bolig
  • Skab et eventyrligt børneværelse med den rette indretning
Bolig

Skab et eventyrligt børneværelse med den rette indretning

Børneværelser er et emne for sig, og kræver ofte den rette tilgang til kreativitet, læring og leg, hvis de skal indrettes på bedst mulig vis. Det kan nemlig hurtigt blive noget af en opgave at sørge for, at både praktikalitet og æstetik spiller sammen for børn såvel som for de voksne. Læs med her og lad dig inspirere iblandt tips og tricks på området, så du kan skabe det helt rette børneværelset, som de yngste vil føle sig hjemme i og tage ejerskab over.

Tænk både nuet og fremtiden ind i værelserne hos de yngste

Det kan være spændende at indrette børneværelser, og ofte er det også en god idé et stykke hen ad vejen at inddrage de yngste, så de kan være med til at danne rammerne for, hvad der vil fungere godt, og hvad der passer ind i deres egen stil og kreativitet. Med det in mente skal du dog også huske, at hvad der er populært i dag, ikke nødvendigvis er det for evigt. Tag derfor dette med ind i dine overvejelser, inden du laver alt for mange permanente valg, der ikke i samme grad synes tidløse, som det ofte er tilfældet i de voksnes verden.

Der findes flere gode muligheder for stadig at trække eventyrligheden og det personlige ind i børneværelset, samtidigt med at det ikke kræver, at løsningen som sådan er permanent. Dette kan blandt andet opnå ved at have en række møbler, der kan bruges igennem en lang tidsperiode, måske endda årevis, imens pyntegenstandene i højere grad kan udskiftes som dit barn udvikler sig og måske også skifter smag. I stedet for at male permanente motiver på væggene, kan I for eksempel overveje at gøre brug af plakater. Børneplakater fås nemlig i mange varianter og med mange søde og unikke motiver på. Derudover har de den fordel, at de er nemme at udskifte, når ønsket om dette opstår.

Der findes en lang række plakater, der ofte er gode til børn i varierende aldre. Tag for eksempel udgangspunkt i følgende, eller spørg dit barn, hvad de godt kunne tænke sig:

  • Plakater med alfabetet.

  • Plakater med kort, for eksempel Danmark eller verden.

  • Plakater med søde motiver på, for eksempel dyr.

  • Plakater til brug i leg på værelset, for eksempel menukort med madvarer, når der leges cafe eller køkken.

Praktikaliteter er en af de vigtigste prioriteringer

Det kan kræve meget at holde et børneværelse pænt over længere tid, hvorfor det giver mening at implementere løsninger, der spiller godt sammen med gode oprydningsvaner, for både dig og dit barn. Herunder tæller eksempelvis møbler med opbevaringskapacitet samt beholdere med låg på, så rengøring går nemt, hurtigt og effektivt.

Sørg også gerne for, at børneværelset bliver udnyttet bedst muligt hvad plads angår. Køjesenge frigiver for eksempel mere gulvplads til leg. Sørger du for at have den slags input in mente vil det med al sandsynlighed går nemt og sjovt at få lavet det bedst mulige børneværelse ud af netop jeres specifikke omstændigheder og forudsætninger.

Related posts

Det har skal du have i dit hjem

Redaktion

Tips til at gøre dine projekter derhjemme færdige

redaktionen

Indret dit hjem med det rette hjemmekontor

Redaktion