• Home
  • Bolig
  • Skadedyr – undgå ubehagelige overraskelser
Bolig

Skadedyr – undgå ubehagelige overraskelser

Vi ser dem ikke altid, men de findes overalt og endda i tusindfold. Rotter, mus, flagermus og mår, for bare at nævne nogle få. Bare tanken i sig selv kan være ubehagelig. Måske du åbner lågen til haveskuret og den fæle lugt af urin rammer dine næsebor. Så ser du urinplamager på trægulvet og nu ved du med sikkerhed, at du har fået ubudne gæster på besøg. Ofte er det halespidsmusen der er på spil og søger tilflugt fra regn og slud. Den kan have en vis form for nuttethedsfaktor, da den ligner en formindsket muldvarp med meget lang hale. Desværre er denne mus en vedholdende fætter, der både urinerer og roder i dit haveskur. Sæt musefælden op, brug katten eller endnu bedre ring til en skadedyrsbekæmper, hvis tilfældet er grelt.

Skadedyr i bilen

En mus i skuret er måske et af de nemme tilfælde, men skadedyr holder til mange steder, hvor vi mennesker færdes. Hvis du oplever en grim lugt eller ledninger der er gnavet over, enten i bilen eller i motorrummet på din landbrugsmaskine, så kan det være mus, rotter eller mår der er på spil. Når efterårsvinden blæser og temperaturen falder, er det ikke ualmindeligt at opleve musen søge husly i motorrummet. Måske den har bygget rede eller har urineret. Det er til stor gene for dig, da bilen lugter skarpt eller i værste fald ikke kan køre pga. overgnavne ledninger. Mange landmænd oplever skadedyr i motorrummet, da maskinerne står i musenes habitat og ofte i et utæt maskinrum i stedet for en aflukket garage.

Sådan slipper du af med skadedyr i motorrummet

I mange år har man anvendt gift til at blive skadedyrene kvit, men parallelt med at brugen af rottegift udfases, ser vi en tendens til brugen af mere miljørigtige midler øges. Nogle nøjes med en spray som kan minimere den fæle lugt af død rotte eller gammel urin i motorrummet. Hvis du ønsker at gøre brug af en mere miljøvenlig løsning for at slippe af med dyr i motorrummet, kan gnaversirenen være et oplagt valg. Gnaversirenen er et ultralydsapparat, som kan placeres i bilens motorrum nær batteriet. Apparatet udsender højfrekvente lydbølger. Bølgerne kan ikke høres af mennesker eller hunde og katte – kun af skadedyrene, som flygter fra motorrummet. Ultralydsapparatet er ikke skadeligt og anvender kun minimal strøm, som tappes fra bilens batteri.

Related posts

Opdater dit køkkenudstyr med nye knive

redaktionen

Tilføj en opslagstavle til dit hjemmekontor og få styr på de vigtigste ting

redaktionen

Er du på udkig efter en ny bordplade til køkkenet? Så læs med her

redaktionen