• Home
  • Rejser
  • Skal familien ud at rejse? Husk det vigtigste
Rejser

Skal familien ud at rejse? Husk det vigtigste

Når man skal ud at rejse i dag, kan man typisk tjekke ind fra sin telefon. Det betyder også, at alle de papirer man før har skulle printe ud, ligger på telefonen. Og med et screendump af jeres boardingpas, så kan I komme på flyet, også selvom internetforbindelsen ryger. Det du skal huske at have med – både til dig selv og dit barn – er jeres pas. Det er ikke længere en mulighed blot at have sit barn skrevet ind i sit eget pas, dit barn skal have sit eget. Pas til børn blev indført tilbage i 2004, og selv de allermindste børn skal have sit eget pas. Når I skal på ferie, skal I således have lige så mange pas med, som I er personer.

Hvordan får jeg lavet et pas til mit barn?

Pas til børn– og pas til alle andre for den salgs skyld – skal bestilles på borgerservice. Dit barn skal møde op fysisk for at kunne få udstedt et pas, og der skal være underskrifter i feltet om samtykkeerklæring fra den eller de forældre, der har forældremyndigheden. Er dit barn under 12 behøves finderaftryk ikke, men der skal være et billede til passet – husk derfor at medbringe et gyldigt pasfoto. I skal også huske at medbringe en ansøgningsblanket og dåbs- eller navneattest (medbring fødselsattest såfremt barnet endnu ikke er navngivet).

Husk at holde liv i dit eget pas

Er det tid til, at dit eget pas skal fornyes? Det nytter ikke kun at fokusere på dit barn eller dine børn pas, du skal også se på dit eget. Hvis det nu er udløbet, kommer I ikke langt. Du kan få lavet et midlertidigt pas, så du ikke skal vente på processen at få lavet et nyt. Men det er nu mest rart at have styr på det hele og få fornyet sit pas, så man ikke skal være i tvivl.

 

 

Related posts

Intet bryllup uden bryllupsmenu

redaktionen

Dette kan du lave, mens du er i sommerhus

redaktionen

Sydafrika er hele verden i et land

redaktionen

Leave a Comment