Øvrigt indhold

Slip de negative tanker fri

De færreste kan gå igennem livet uden negative tanker om en selv. Men hvis de negative tanker formår at sætte sig fast, så kan de pludselig blive ødelæggende for ens selvværd. Vi kan have en tendens til at være vores egen største kritiker. Hvis man skælder sig selv ud hele tiden, så kan det hurtigt mærkes i ens selvværd.

Styrk dit selvværd

Første skridt på vejen er at øge og styrke ens selvværd. Man skal tro på sig selv og sin egen værdi. Husk at ros dig selv, og giv dig selv anerkendelse. Et godt tip er at tale til dig selv, som du vil tale til en god veninde eller ven.

  • Stop med at sammenligne dig selv med andre hele tiden. Dette er en dum vane. Husk at du er unik, og har din egen styrker. Skriv gerne en liste med alle dine stærke sider. Hvis dette er alt for svært, så få et nært familiemedlem eller ven til at nedskrive nogle gode ting om dig.

  • Øv dig i at acceptere at du begår fejl – ligesom alle andre mennesker.

Søg professionel hjælp

Nogle gange kan de negative tanker overtage al for meget, og det kan være en god idé at søge hjælp udefra. Ved kognitiv adfærdsterapi arbejder du med de uhensigtsmæssige tanker. Man udskifter de negative og destruktive tanker med mere realistiske og hjælpsomme tanker. Dette sker blandt andet gennem forskellige hjemmeopgaver og langvarig træning i forskellige tankemønstre. Afprøv kognitiv terapi til at udforske de negative tanker, find en professionel psykolog indenfor kognitiv adfærdsterapi i Københavnsområdet.

Ved ACT arbejder man med tre overordnede processer, som lyder: åbenhed, engagement og nærvær. Gennem ACT forsøger man at skabe en forandring i selvbilledet og få et godt forhold til både ens sprog og tanker om sig selv. ACT-terapi som en form for kognitiv adfærdsterapi, hvor man forsøger at generobre magten over de negative tanker.

Related posts

Arbejder du meget hjemmefra?

Redaktion

Drømmer dit barn om at komme på en aktiv efterskole?

redaktionen

Rygsække og tasker fra Fjällräven

redaktionen

Leave a Comment