Rejser

Sydafrika er hele verden i et land

Det er ingen overdrivelse at sige, at en rejse til Sydafrika virkeligt kan tilbyde uforglemmelige oplevelser for enhver smag. Oveni købet også oplevelser man ikke finder nogle andre steder i verden. Sydafrika er både hjem for de helt traditionelle små afrikanske stammesamfund, og summende storbyer der sprudler af liv. Og alt hvad du kan forestille dig derimellem. Sammen med den rige og alsidige kultur kommer de ubegribeligt mange unikke natur- og dyreoplevelser. Alt dette og meget mere gør, at Sydafrika er den perfekte destination for en sand drømmerejse.

Safari i Sydafrika

Når man siger Afrika, må man også sige safari, og her er Sydafrika helt perfekt som rejsemål. Især den verdensberømte Kruger National Park er en enestående destination for store safarioplevelser. Kruger National Park, der er næsten lige så stort som Jylland, ligger i den nordøstlige del af Sydafrika. Kruger er den nationalpark, som har den største variation af større pattedyr i hele Afrika. Rejser du til den nordlige del af parken, vil du opleve en fugtig varme, og her finder du især geparder, springbukke og bøfler, der vandrer rundt på de åbne sletter. Rejser du derimod til den sydlige del af parken, finder du et mere busket miljø med lidt lavere temperaturer, og her har især leoparden hjemmebane. Udover det finder du mere eller mindre alle andre dyr, du kan forvente at se på en klassisk safari.

Sydafrikas Garden Route

Er du til en rundrejse på kysten med en masse forskellige oplevelser, er Sydafrikas Garden Route ideel at rejse afsted af. Garden Route ligger på Sydafrikas sydkyst, hvor den snor sig mellem bjergene og kysten. Ruten løber fra Mossel Bay i vest til Tsitsikamma i øst. På en rejse langs Garden Route kommer du især forbi uberørte skovlandskaber og uspolerede smukke strande. Her er også rig mulighed for sejlture, hvor du flere steder kan være heldig at se både sæler og hvaler. Garden Route går også igennem byer som for eksempel Knysna og Plettenberg Bay. Ved Knysna finder man en uforlignelig udsigt, når bølgerne fra Det Indiske Ocean tromler ind mod kysten i uendelige rækker. Du kan også tage på vandreture af forskellige ruter i de omkringliggende bjerge. Knysna er blot ét af mange uforglemmelige stop på den fantastisk sceniske Garden Route.

Cape Town

Den utrolige storby Cape Town er et kapitel helt for sig selv, når det kommer til rejser til Sydafrika. I og omkring Cape Town vrimler det med både kulturelle oplevelser og naturoplevelser. Du kan tage kabelbanen op til toppen af det smukke Table Mountain, som ligger som den fineste baggrund til den fantastiske storby. Du kan også tage på cykeltur rundt i byen og på tæt hold opleve og mærke dens rige kulturarv. Er du vild med tanken om cykelturen ville en tur ud i Sydafrikas kendte vinlandskab være oplagt, og på de mange charmerende gårde er der er også masser af muligheder for at komme på vinsmagning. Er du i humør til ægte storbyferie stemning vil et besøg ved Cape Towns havnefront V&A Waterfront ikke skuffe dig. Her er der mulighed for oplevelser, der passer til alle. Der er live underholdning og forlystelser. Der er street food markeder og gourmet restauranter. Der er high end shopping og små forretninger med lokalt producerede varer, og meget meget mere. Den sydafrikanske stemning og blandingen af de mange kulturer, der har haft indflydelse gennem årene, kan virkeligt mærkes her. Det er det fineste symbol på den moderne del af det sprudlende Sydafrika.

Related posts

Rejser du ofte til Spanien? Derfor bør du investere i eget hus sydpå

Administratoren

3 råd til en mindeværdig bådferie

Redaktionen

3 gode ideer til den hyggelige familieferie

Redaktion

Leave a Comment