Øvrigt indhold

Take away mad kan sagtens være sundt

Umiddelbart er der mange af os, der tænker, at take away mad må være usundt. Det er der også rigtig meget af det, der er. Man behøver næppe nævne friturestegte pommes frites eller en hotdog med hele svineriet. Begge dele smager lækkert, men sundt kan man ikke kalde dem. Der findes dog sunde alternativer indenfor take away mad, hvor der er skruet op for salaten og det gode brød men ned for frituregryden.

Sundere alternativer

Rigtig mange er pressede på tid specielt børnefamilier. Skole, arbejde, fritidsaktiviteter og venner skal koordineres i et evigt puslespil af forskellige interesser. Derfor er det ikke uden grund, at husmørdre og -fædre fra tid til anden lader sig friste af hurtige, nemme alternativer til et måltid lavet fra bunden. Der er efterhånden rigtig mange alternativer. Enhver fødevarebutik, om det er discount eller ej, har halv- og helfærdige retter på hylderne. Heldigvis er der kommet fokus på, at færdigretter og take away mad ikke bare skal være nemt og smage lækkert, men at det også skal have en ordentlig ernæringsmæssig sammensætning. Sund mad på den nemme måde.

Hvad skal man kigge efter?

Hvis man som forbruger gerne vil have et sundere alternativ indenfor take away og færdigretter, så skal man helt basalt se på, hvad der er puttet i retten, og hvordan den er tilberedt. Det adskiller sig sådan set ikke fra, når man selv står for tilberedningen af maden.

Kvalitetsbrød gerne med godt med kerner og groft mel frem for slattent hvidt brød uden ret megen ernærniningsindhold. Gode grøntsager gerne økologiske og allerhelst fra sæsonen. Vi er blevet frygtelig forvænte med at kunne få alle slags grøntsager uanset årstid, men det er faktisk lidt af en uvane. Der er ingen grund til at få fløjet jordbær ind fra Australien, hvis det er sæson for friske æbler i Danmark. Spis efter sæsonen. Det giver både god mening af hensyn til klimaet, men det giver også smagsmæssigt mening. Frugt og grønt, der fragtes over store afstande, bliver mange gange plukket/høstet, før det er færdigudviklet, fordi det modner under transporten. Det går både ud over smagen og ernæringskvaliteten. Sidste ting, man kan kigge efter er, hvordan maden er tilberedt. Vælg pommes frites der er tilberedt i ovn frem for i frituregryden.

Lokale take away steder

På internettet er det forholdsvis let at finde ud af, hvis en take-away sælger har mere eller mindre sunde færdigretter. Et af de steder man kan tjekke, hvis man er i det centrale Jylland er Kyllingogco. De udbyder sunde alternativer indenfor nemme færdigretter. Hvis man for eksempel leder efter take away i Højbjerg, så kan man nemt finde det på deres hjemmeside.

Der er absolut ingen grund til at undlade at spise take away, men husk at lade din gode fornuft guide dig. Take away af den lidt usundere variant kan også sagtens spises fra tid til anden, men som med de fleste andre sjove ting her i livet, gælder det om at udvise en vis form for mådehold.

Related posts

Derfor skal du lære at lave bogføring

Redaktion

Sæt skub i din karriere og personlige udvikling

Administratoren

Hvor godt kørende er du?

Redaktionen