Gadgets

Tips og tricks til at skabe dit eget logo

Logoet skal være det første, din kunde ser for sig, når han eller hun tænker på din virksomhed.
For at sikre dette, må du skabe et logo, der repræsenterer dit firma på en hensigtsmæssig måde og samtidig lagrer sig i kundernes hukommelse.

Et match med firmaet

Logoet skal repræsentere ens firma og naturligvis på en positiv måde. For at et logo kan kvalificeres som “godt”, må det have en vis identifikation eller genkendelighed, der stemmer overens med firmaet bag. Logoet skal helst “afsløre” eller i hvert fald udtrykke noget om enten firmaets værdier, historie eller lignende. Det er dog ikke en nødvendig betingelse, og man møder også mange logoer, der ikke har en tydelig sammenhæng med firmaet bag – fx Starbucks som har en havfrue som logo.

Symboler eller skrift

Der findes forskellige typer af logoer, og du skal naturligvis finde ud af, hvilken type du er til. Nogle logoer er fx bare en typografi af virksomhedens navn. Eksempler på dette findes hos en række bilmærker, fx Volvo og Honda.

En anden type logo er symbollogoet, som fx Starbucks har.

Farveudvalg og form

Der er et utal af farver og former at vælge mellem, når man skal i gang med den grafiske del af udførelsen. Det er selvfølgelig vigtigt, at du tager nogle form- og farvevalg, du rent æstetisk synes om, men der er også mange andre ting, man skal være opmærksom på.

Man skal fx være forsigtig med, om man tager nogle valg, der udtrykker noget uhensigtsmæssigt. Fx vil mange forbinde formen “trekant” i kombination med farven “rød” med noget farligt. Det kan selvfølgelig være et bevidst markedsføringsvalg at henvise til advarselstrekanten, hvis man fx sælger noget, der afhjælper fare eller lignende. Det vigtigste er blot, at man er opmærksom på, hvad forskellige farver og former kan kommunikere. Det kan også altid være en god idé at afprøve forskellige farvekombinationer, når først man har formen, symbolet eller typografien på plads.

Dit logo i fysisk form

Det sjoveste ved at designe sit eget logo sker, når man oplever det færdigt for første gang. Du kan vælge af få dit firmas logo som print af klistermærker – så har du også mulighed for at lave lidt offline reklame!

Related posts

Der findes også anvendelige gadgets

redaktionen

Pakkeliste til udflugtstur

Redaktion

Find gode råd til din nye elcykel

Mejr