• Home
  • Bolig
  • Træk og kulde? En termografi afslører manglede isolering
Bolig

Træk og kulde? En termografi afslører manglede isolering

Går du rundt og synes at det trækker på bestemte steder i huset? I stedet for at irriteres over det (og sikkert også betale en højere varmeregning end nødvendigt), så kan du med en termografi få afgjort hvor der trænger til isolering.

Termografi – hvad er det egentligt?

Termografi kan bedst sammenlignes med et røntgen billede. På det termografiske billede vil du kunne se hvor der er varmetab i huset. På billedet vil forskellige farver indikere varme og kolde steder på mure og tag. Varme steder vises med rødlige til gullige farver, mens de kolde steder vil være vist med blå eller grønne farver. Med et termografisk billede i hånden vil du hurtigt kunne fastslå, om du har ret i dine antagelser. Det er den enkleste måder at afsløre kuldebroer, mangelfuld isolering eller utætheder i huset. Det kræver dog god erfaring at aflæse et termografisk billede, så vi vil ikke anbefale dig, at leje et termografikamera.

 

Hvad er teknikken bag et termografikamera?

Der er tale om et infrarødt og temperaturfølsomt kamera. Som nævnt så angives varme og kolde steder med hver sin farveskala. Grøn eller blå farve er der hvor der er koldest, rød eller gul viser hvor der er varmest.

 

Billederne, som også kaldet termogrammer, vil altså kunne afsløre selv små detaljer som har betydning for din boligs tæthed. I sidste ende er det disse ting der afgør om du har højt varmetab eller varmespild. Da disse ting ikke kan identificeres med det blotte øje, så er en termografisk undersøgelse det første skridt mod, at vurdere om der skal efterisoleres.

 

Du bør bruge eksperter til termografering

Der finde mange virksomheder som tilbyder termografiske undersøgelser. Det vil typisk være firmaer som også beskæftiger sig med isolering. En søgning på nettet, vil hurtigt give dig et bredt udvalg af virksomheder der kan løse opgaven. Det er klart en fordel at lade en fagmand stå for opgaven, da de typiske har stor erfaring med at udpege problematiske områder.

 

 

Related posts

Gøre din bolig mere værd med en altan

Administratoren

Den perfekte murer i Odense

redaktionen

Guide til opbevaring

redaktionen