Øvrigt indhold

Trends: Grøn mode

Modeindustrien er en af verdens største industrier og en af de største bidragsydere til klimaændringerne. Faktisk står den for 10 % af de globale drivhusgasemissioner. Men der er mange måder, hvorpå designere kan gå grønt til værks i deres arbejde. Vi vil dele nogle måder, hvorpå designere har været i stand til at skabe bæredygtigt tøj, der er moderigtigt og overkommeligt.

Hvorfor har verden brug for bæredygtigt tøj?

Modeindustrien er en af de hurtigst voksende industrier i verden, men den har også et enormt CO2-fodaftryk. At lave tøj, der holder i mange år og kræver mindre stof, er den nye vej frem. Det betyder, at man skal bruge materialer som bomuld, bambus og hamp, som kan være mere holdbare end mange andre stoffer, der bruges i dag.

Upcycling er også et koncept som vi alle burde kende til. Det betyder i sin enkelthed, at man tager et stykke tøj, og optimerer det, eller laver det om til andet stykke tøj. Det kan f.eks. være ved at tage en kjole, og klippe den over så man har en crop-top, eller tage et par bukser og klippe benene af, så man har et par smarte shorts. Det handler om at tænke kreativt.

Hvad kan du gøre for at mindske din indvirkning på miljøet?

Genbrug af gammelt tøj på nye måder, f.eks. ved at lave en T-shirt om til shorts eller klippe bukser op, så de passer bedre til kroppen, er en måde hvorpå man kan være med til at formindske modeindustriens CO2 udslip. En person alene har ingen påvirkning, men hvis alle gjorde det, ville det have en massiv indvirkning på klimaet.

Det betyder også at man er nødt til at ligge pres på modeindustrien. Det nytter ikke noget før dem der har pengene sætter foden ned. I dette tilfælde er det forbrugerne der har magten til at påvirke modeindustrien. Hvis vi bare bliver ved med at bruge løs og smide ud, så kommer det aldrig til at stoppe. Vi er nødt til at blive bedre til at genbruge og smide mindre ud.

Et godt eksempel på nogen der har sat foden ned, skal findes i modeindustrien. Det danske brand Anmerak har produceret en hel kollektion der hedder blusbar som er en bæredygtig kollektion, produceret i Øko-tex certificeret merinould. Anmerak har vidst, at selv om man tænker bæredygtigt, kan man stadig lave lækkert tøj, der både er trendy, moderigtigt, men vigtigst af alt – bæredygtigt. Be like Anmerak!

Related posts

3 tips til optimering af din virksomheds fysiske markedsføring

redaktionen

Går du med tankerne om at starte din egen virksomhed?

Redaktion

Sådan får du styr på dit liv

Redaktion