• Home
  • Bolig
  • Vælg den rigtige indendørsbelysning
Bolig

Vælg den rigtige indendørsbelysning

Lyset tændes i stuen, det lyser op i et af hjørnerne, men resten af rummet forbliver mørkt. Denne situation har betydning for din boligs indeklima. Det handler derfor om, at du finder den rette belysning til din bolig ud fra de enkelte rum og behovet. Alt med belysningen spiller ind, både placering og typer af pærer.

Hvorfor er god indendørsbelysning vigtigt?

Lyset fra dine lamper er bemærkelsesværdige i vintermånederne, hvor det er mørkt og koldt udenfor modsat sommermånederne, hvor solen står højt, og nætterne er lyse. De fleste mennesker har en tendens til at have mere lys tændt om vinteren end sommeren, hvilket kan klares ved, at solen fungerer som en erstatningskilde for lyset fra lamperne. Hvilket også kan sammenlignes med elforbruget, som for de fleste husholdninger er højere i vintermånederne end i sommermånederne. Dette kan du måske også genkende. Uanset hvad skal du se lamper, som en vigtig del af din indretning, da det har en påvirkning for dit helbred.
En god regel er, at det kan være en god ide at mikse forskellige lampetyper for, at lyset spredes ud i rummet.

Belysning i rummene
Køkkenet er et af de rum i hjemmet, hvor forskellige lampetyper er vejen frem. Køkkenet i de fleste husstande bliver brugt, som et samtalerum både over middagsbordet, eller hvis venner/veninder er på besøg til en god snak og en kop kaffe. I køkkenet skal du tænke over placeringen af skabe, køkkenbordet og spisebordet. Alt efter behovet, som finder sted lige nu i dit hjem, kan det være en god ide at have LED pærer og generelt LED belysning. En del folk stiller sig selv spørgsmålet: Kan LED paerer dæmpes? pga. at neddæmpet lys i bl.a. soveværelser vil være nyttigt om aftenen, hvor lyset ikke skal være for skarpt lige ved sengetid. Hvis du har mindre børn skal belysningen afhænge af barnets alder for, at lyset ikke er til gene for barnet.

Related posts

Træt af tårnhøje varmeregninger?

redaktionen

Slip af med din dårlige samvittighed

redaktionen

Værd at vide om dit dynevalg

redaktionen