• Home
  • Bolig
  • Valg af isoleringsmateriale – hvad skal jeg vælge?
Bolig

Valg af isoleringsmateriale – hvad skal jeg vælge?

Du er sikkert godt klar over, at det ikke er lige meget hvilket isoleringsmateriale man vælger. Med tiden er udbuddet af forskellige materialer vokset så meget, at det godt kan føles lidt uoverskueligt at træffe det rigtige valg. En ting bør du dog gøre dig klart: lad være med at gå på kompromis med kvalitet og effektivitet.

 

 

Hvilket isoleringsmateriale er det bedste?

Man kan ikke entydigt udnævne et isoleringsmateriale til det bedste. Der findes mange forskellige typer materialer på markedet, og hver enkelt passer bedre til noget end til andet. Det afhænger altid af, hvad det er der skal isoleres. Alt efter om det er hulmur eller loft der skal isoleres, så er der materialer der egner sig bedre frem for andre.

Vi har udvalgt tre af de mest effektive og tidssvarende materialer, til en kort gennemgang.

Polystyren (flamingo)

Polystyren kendes af de fleste som flamingo. Det er et af de mest anerkendte materialer til isolering. Små polystyrenkugler skummes op og sættes sammen. Dermed dannes et tæt og kompakt materiale, som holder særdeles effektivt på varmen.

 

Isoleringsmaterialet ses oftest som plader, der placeres op ad muren, som skal isoleres. Materialets styrke er bl.a., at det fordeler sig godt op ad muren. Dermed forhindres varmetab gennem store eller små sprækker.

Papiruld

På verdensplan har man brugt papiruld i mere end 100 år. Processen foregår ved at først makulere, og bagefter granulere gamle aviser. Man anvender ofte papiruld som et energivenligt alternativ til mineraluld. Forskellen mellem papiruld og polystyren er, at papiruld blæses ind i konstruktionen der skal isoleres.

 

 

Granulat

 

Langt de fleste tænker på granulat, når de tænker på efterisolering. Materialets popularitet skyldes uden tvivl, at det kan blæses ind i selv de mindste kroge og hjørner. Det er også så alsidigt, at det sagtens kan bruges til større arealer uden problemer. Det gør det også anvendeligt til efterisolering af loft eller hulmur. Granulat er et yderst effektivt materiale, da man kan være næsten 100% sikker på at der ikke vil være varmetab. Er fokus på at spare på varmeudgiften, så er granulat også et ideelt valg.

Related posts

Find den perfekte familiebil

redaktionen

Prioriter det gode spisebord

Redaktion

Indret dit hjem med stil og lækkert boligtilbehør

redaktionen