Forbrugerelektronik

Vedligehold af elcyklen

For at passe så godt som muligt på din elcykel, så har vi her samlet nogle tips.

Fjern jord og snavs

Det bedste du kan gøre for din elcykel er, at holde den fri for skidt, jord, mudder, sne og is. Alle disse ting kan nemlig ødelægge din cykel. Vær dog ikke for hårdhændet ved rengøringen, da f.eks. højtryksrenseren nemt kan beskadige cyklens dele. Du kan fint bruge haveslangen, du skal bare huske at tørre cyklen grundigt bagefter. Rester af vand er ikke så godt for cyklen. Brug gerne et rustfrit produkt, hvis du vil gøre noget godt for kæden. Du bør som minimum rengøre cyklen ekstra grundigt to gange om året.

 

Hold jævnligt øje med dækkene og kontroller for slitage. Du undgår nemmest punkteringer med rigtige dæktryk, og du øger også din rækkevidde. Har du en nyere elcykel, så er den sikkert udstyret med en måler på ventilen. Så er der ingen undskyldning for ikke at have det korrekte dæktryk.

 

 

Du bør selv:

  • Sikre at cyklen er fri for jordrester og snavs.
  • Tjekke at motorkæden er ren.
  • Sørge for korrekt dæktryk.
  • Holde gear og tandhjul velsmurte.

 

 

Hvad skal du have hjælp til?

Som sagt så kan du nemt selv udføre almindelig rengøring og vedligehold af elcyklen. Drejer det sig dog om motor eller batteri, så bør du kontakte en cykelmekaniker for råd og vejledning. Har du købt en ny cykel, så anbefales det at få lavet servicetjek indenfor de første tre måneder.

 

Er der særlige forholdsregler vedr. batteriet?

Elcyklens batteri er som udgangspunkt vedligeholdelsesfrit. Et par enkelte tips vil dog forlænge batteriets levetid betragteligt. Batteriet skal ikke køres helt fladt, det vil nedsætte levetiden markant. Det er bedre at oplade batteriet efter hver tur. Cyklen bør heller ikke stå stille i for lang tid. Regelmæssig brug holder batteriet i gang.

 

 

Related posts

Kan du heller ikke forestille dig en hverdag uden elektronik?

Redaktion

Bliv meget klogere på det smarte slewdrive

Redaktion

Er du på udkig efter en ny støvsuger? Så læs med her

redaktionen