• Home
  • Bolig
  • Skab et godt indeklima – husk at skift filteret i din ventilation
Bolig

Skab et godt indeklima – husk at skift filteret i din ventilation

Det er rigtigt vigtigt, at man huske at få skiftet filter i sit ventilationsanlæg. For at anlægget har optimal ydeevne, bør man jævnligt udskifte filtret. Det anbefales, at man efterser filteret hver tredje måned, selvom det ikke er sikkert, at det er nødvendigt, at det skiftes så ofte. Dette afhænger af anlæggets placering. Det har eksempelvis stor betydning, hvis anlægget er placeret i en bygning tæt på en trafikeret vej, da filteret så skal udskiftes hyppigere, end hvis bygningen ikke ligger tæt på en trafikeret vej.

Typen af filter har betydning for boligens indeklima

Det kan være svært at finde rundt i, hvilket filter man bør vælge. Filterhuset har et stor udvalg af filtre til alle typer Nilan ventilationsanlæg. På siden kan du nemt og hurtigt gennem menuen få en komplet oversigt over, hvilke typer filtre du har mulighed for at bestille ud fra din model og type af anlæg. Du indtaster blot model og type af anlæg og får således serveret oversigten over de mulige valg af filtre.

I mange danske hjem vælger man typen G4 filter. Denne type filtrerer synligt støv. Der kan dog være fordele i at vælge et filter som i højere grad fin filtrerer. Er du eksempelvis pollenallergiker, kan der være en fordel i at vælge et decideret pollenfilter, som kan reducere pollen i luften indendørs. På denne måde skabes et bedre indeklima og dine gener mindskes.

Er du i tvivl om, hvilket filter du bør vælge, kan du altid kontakte filterhusets kundeservice og derigennem få de rette råd og den rette vejledning, så du sikrer dig, at du vælger det rette filter. Ønsker du blot at klikke filteret hjem selv, kan et godt råd være at måle det gamle filter for at sikre, at det nye filter har de rigtige mål og passer til dit anlæg.

Related posts

De fire vigtigste aspekter ved køb af nyt tag

redaktionen

Guide til opbevaring

redaktionen

Bliv klar til sommerens grillarrangementer

Redaktion

Leave a Comment