Øvrigt indhold

Har du husket at sikre dig i A-kasse mod eventuelt ledighed?

Der er mange fordele i, at være tilknyttet en A-kasse. Til dels trygheden i, at der kommer en indtægt på din konto, hvis det skulle ske, at du mister dit job.

Hvorfor vælge A-kasse

Vi alle har faste udgifter, der skal betales hver måned. Og det kan blive svært uoverskueligt, hvis pengene ikke slår til at dække dem. Derudover skal der bruges penge til øvrige udgifter som mad, transport m.m. At stå i en A-kasse sikrer dig, at du for en periode kan overleve til du igen har fået et job. Se liste over a-kasse, der er opdateret i 2022 – bedste priser. Dertil tilbydes der juridisk bistand, såfremt du bliver fyret på et forkert grundlag. Men det kræver dog specifikt medlemskab af selve fagforeningen oveni.

Ondt i økonomien

At miste sit job er oftest aldrig sjovt. For nogle kan det påvirke psyken i den grad, at også skulle miste sin indtægt oveni, kan være svært uoverskueligt. Står du ikke i en A-kasse vil kontanthjælp være den eneste mulighed for økonomisk hjælp. Men en hjælp som er langt lavere end A-kasse ydelse. Dette kan medføre endnu større skade på dit levegrundlag.

Oparbejdet anciennitet

A-kasser har dog som hovedregel, at du skal have betalt kontingent i 1 år. Herefter er du dog også sikret mod ledighed. Ancienniteten kan dertil flyttes fra A-kasse til A-kasse, hvilket også er fordelagtigt, hvis du skifter jobbranche. For der vil være arbejdspladser, som gerne ser dig i deres tilknyttet fagforening. Dette er fordi, at de arbejder for bedre lønforhold og særgoder samlet set for alle indenfor en bestemt jobbranche. Det kan etc. være indenfor håndværkerbranchen.

Nye jobmuligheder

At blive arbejdsløs kan også ses som nye muligheder i sit liv. Måske har du længe drømt om at tage en uddannelse. Men uanset om du bliver indenfor din branche eller kigger til andre jobmuligheder, så er økonomisk tryghed alfa omega vigtig for dit videre livsgrundlag. At få et overblik over ens situation, kan også medføre at det blot er et kursus, du behøver at tage. Netop for at søge jobs indenfor et bredere felt.

Related posts

Boost din sundhed med kosttilskud

Administratoren

3 tips til optimering af din virksomheds fysiske markedsføring

redaktionen

Forkæl dig selv og en veninde

Redaktion

Leave a Comment