Øvrigt indhold

Moutainbike-sporten oplever stigende popularitet

Løb og fitness topper pt. listen over de mest populære fritidsaktiviteter for voksne i Danmark, og der går sandsynligvis en rum tid førend de to aktiviteter kan udfordres om topplaceringerne. Cykling er naturligvis også at finde på listen, men det er imidlertid en af cykelsportens lillebrødre, det her skal handle om. Mountainbike-sporten er en fritidsaktivitet i en rivende udvikling hvad angår popularitet, og det er med god grund. Mountainbiking (MTB) kan tilbyde en helt speciel form for fritidsaktivitet, hvilket flere og flere danskere har fået øjnene op for.

 

Det bedste fra to verdener

I Danmark har vi adopteret den moderne mountainbike-sport fra USA, og vi har i skrivende stund mere end 500 km mountainbike-ruter i landet, som MTB-entusiasterne lystigt gør brug af. En af grundene til at MTB er blevet så populær, skal findes i sportsgrenens kombination af natur og teknik, hvilket appellerer til en stor del af befolkningen. Når man kaster sig ud på de danske skovstier på den terrængående cykel, er man fuldkommen i ét med naturen, samtidig med at cyklen giver mulighed for glimrende motion samt et højt niveau af fart og spænding, som en almindelig løbetur ikke kan tilbyde på helt samme måde. Hvis du overvejer at give dig i kast med sporten, kan du finde gode råd til køb af MTB-cykel ved at kigge her.

 

Værd at huske på

Hvis du påtænker at investere i en cykel for at opleve ved mountainbiking, er det fornuftigt lige at være opmærksom på, at sporten som udgangspunkt kræver en smule fysisk kapacitet, så din krop skal helst kunne holde til et par bump her og der. Samtidig kan det også være fornuftigt at melde sig en i en lokal MTB-klub, hvor du kan få gode råd og selvfølgelig træningsmakkere, som også kan være guld værd i sikkerhedsmæssig sammenhæng. Tjek også gerne diverse MTB-internetforaer ud for tips, træningsprogrammer, cykler mv.

Related posts

Vil du gerne ud at rejse?

Redaktion

Du kan godt nyde livet selvom COVID-19 er omkring

redaktionen

Vil du gerne gøre din bil mere økonomisk

Redaktionen

Leave a Comment