Når sommeren kommer, er der visse ting, der bare hører til den. Duften af frisk og nyslået grønt græs, fuglekvidder fra morgenstunden, ture til stranden, fuld fart på cyklen, lækkert med øl og rosevin OG masser af god mad fra grillen!
Der er naturligvis stadig nogle dage til sommer, men med udgangspunkt i det gode gamle ordsprog ’forberedelse er det halve arbejde’, bringer vi her en række tips, du kan spekulere på frem mod sommerens.
Børst grillen ren, når den er varm!
Vi kender det nok alle sammen. Det der med at skulle rengøre en fedtet og godt beskidt rist. Det er slet ikke sjovt – faktisk kræver det en masse knofedt, når man står i sommervarmen og skal have gjort resten klar til brug. Her kommer fidusen: Børst risten af, når den er varm!
Det foregår naturligvis ved, at du børster risten ren, når du er færdig med at grille. Det er ikke bare vigtigt i forhold til at gæsterne jo kunne finde på at kigge på den, men også o forhold til selve smagen på maden! Sidder der gamle sager på risten lan det nemlig gå ud over smagsoplevelse. Det er da ærgerligt, hvis der ligger godt kød og syder.
Kom olie på din rist
Det betyder ikke så meget, om din grill er helt ren og pletfri eller om den er helt ny: uanset hvad, så kan maden godt sætte sig fast.
Løsningen? Igen skal du sørge for, at risten er varm. Nu finder du så lidt vegetabilsk olie og kommer det på køkkenrulle. Tag så fat om det med grilltangen og smør det over den varme rist. Vupti! Nu skal du ikke længere sløs for at få bøffen til at slippe risten.
Køb en grillpavillon
Det kan godt være, at der er sommer, hvis man kigger i kalenderen. Men det er altså ikke altid at vejret er klar over det. Derfor er der regnbyger – om man vil det eller ej – ofte en del af sommerens vejr. Men! Det betyder ikke, man skal droppe at grille! Bliv klar til sommerens grillarrangementer med en grillhytte, hvor i kan søge ly for regnen og få grillet alle de lækre sager.