• Home
  • Bolig
  • Kalkspalter – til dig som ønsker at reducere kalk i drikkevandet
Bolig

Kalkspalter – til dig som ønsker at reducere kalk i drikkevandet

Ønsker du at reducere hårdheden på dit vand? Er du ikke tilfreds med mængden af kalk i vandet? Så findes der en løsning – en kalkspalter. En kalkspalter forhindrer og fjerner kalk- og bakteriebelægning i vandrør og på varmelegemer i vaske og opvaskemaskiner. I en kalkspalter er der magneter, og herved opstår der et magnetisk spændingsfelt, som gør, at kalken ikke kan aflejres i rør og på varmelegemer.

Meget kalk i vandet betyder bl.a., at man skal bruge mere sæbe for at vaske tøjet rent, der hurtigt kommer kalkrande på badeværelset og at husholdningsapparater slides hurtigere. Derfor kan der både være økonomiske og miljømæssige fordele ved at sænke indholdet af kalk i vandet. Med andre ord – så er en kalkspalter den helt rigtige investering.

Kalk er ikke nødvendigvis skidt at indtage – da calcium og magnesium er vigtige næringsstoffer. Men kalk er hårdt ved stort set alle maskiner i husstanden. Du har måske oplevet, at dine flasker eller plastikbøtter fra opvaskemaskinen er helt hvide. Dette er et tegn på, at din opvaskemaskine er tilkalket, og dette kræver meget vedligeholdelse.

Hvis en kalkspalter er lige det, du har gået og manglet, så kan du her finde meget mere information om montering af kalkspalter.

 

Hvem har brug for at fjerne kalk fra vandet?

Det er bestemt ikke alle mennesker, der bemærker problemet med for meget kalk i vandet. I den vestlige del af Danmark er vandets hårdhed betydeligt lavere end i Østdanmark, hvor man ikke har behov for en kalkspalter. Lidt over en million danskere bor i områder, hvor drikkevandet er hårdt eller meget hårdt på grund af kalk.

Vandforsyningen i Danmark bygger på rent grundvand, som normalt kun skal gennemgå en nem behandling i form af iltning og filtrering for at kunne bruges som drikkevand. Nogle steder i landet er ressourcerne af rent grundvand dog under pres bl.a. grundet forurening med miljøfremmede stoffer. I visse situationer og i visse dele af landet kan en videregående vandbehandling derfor være den bedste løsning både på det tekniske, det økonomiske og det miljømæssige plan. På mange punkter er en kalkspalter altså den helt rigtige investering, hvis du er træt af mængden af kalk i dit vand.

 

Related posts

Sådan indretter du dit hjem i en retro-stil

Redaktion

Beskytter dit tag ordentligt?

Redaktion

Maskineri til dit landbrug

redaktionen