Øvrigt indhold

Sov sundere med en kugledyne

Søvnproblemer er noget, som flere og flere danskere døjer med. Når du har svært ved at falde i søvn, går det ud over en masse andre ting, som umiddelbart slet ikke har noget med søvn at gøre. Du præsterer ikke dit bedste. Du er urolig og har det måske dårligt. Du mister hurtigere tålmodigheden omkring dine venner og din familie. Derfor er det vildt væsentligt, at du sover godt, trygt og sundt om natten. Endnu vigtigere er søvnen, hvis du i forvejen har noget, som kan gøre dagligdagen svær. ADHD eller autisme er ting, som kan gøre hverdagene til en kamp, og det gør ikke en forskel til det bedre, hvis nattesøvnen svigter. Hvis du eller en, du kender, har problemer med at sove om natten på grund af eller oveni lidelser som ADHD eller autisme, kan du heldigvis få hjælp. Du kan få en kugledyne. Kugledyner anbefales især til folk med ADHD eller autisme eller lignende.

Kugledynen lægger sig tungt omkring dig

Kugledynens gavnende effekt kommer bl.a. af, at den lægger sig tungt omkring dig. Det giver dig en tryg følelse, som gør det lettere for dig at falde i søvn. Det drejer sig kort sagt om små kugler, der bliver syet ind i dynen, som så gør dynen tungere. De bliver syet ind i dynen i små bomuldslommer Den bliver ikke tung på en måde, så det er ubehageligt. Tværtimod går kugledynen ind og påvirker sanserne, så du finder ro og velvære, mens du ligger i sengen. Rigtig mange af dem, som oplever søvnproblemer, tilskriver det tankemylder og urolighed. Det er her, kugledynen kommer til sin ret.

Sanserne hjælper dig med at sove

Der er ikke nogen forholdsregler, du skal overholde, når du vil bruge en kugledyne. Vægten skal som udgangspunktet være en tiendedel af din kropsvægt. Hvis du vejer 80kg, skal vægten af din kugledyne altså være 8kg. Det er vigtigt, at du altid kan skubbe dynen af dig – så vær sikker på, at du kan gøre det, inden du begynder at bruge en kugledyne. Kugledynen går ind og påvirker centralnervesystemet, som bliver påvirket af den ekstra vægt. Centralnervesystemet er det, hvor alle de ting som dine sanser oplever, bliver sendt hen. Her får centralnervesystemet simpelthen at vide, at det skal sætte i lavt alarmberedskab, og det gør, at du falder lettere til ro. Det er ikke kun berøringssanserne, du kan aktivere med en kugledyne. Også synssansen har noget at sige, så led efter en dyne i rolige, blå farver for eksempel.

Skræddersy din søvn

Det smarte ved en kugledyne er også, at du kan få dem opbygget i moduler. Det gør, at du kan tilpasse dem til brugerens størrelse. Et barn bruger en mindre dyne end en fuldvoksen mand eller kvinde. Det gør også, at hvis du vil bruge kugledynen i bilen, så kan du fjerne et modul, så den bliver mindre. Du tilpasser den gennem lynlåsene på siden af dynen, så det er smadder let. Også i vaskemaskinen er det en fordel, fordi mange vaskemaskiner kun kan klare 7 kilo.

Related posts

Hold dig opdateret om sport

Redaktion

Trænger dit køkken til en ansigtsløftning? Her er 3 smarte tricks

redaktionen

Udstyr til at åbne din egen wellness klinik

redaktionen