Øvrigt indhold

Hvordan finder man den rette tandlæge?

Har du nogensinde overvejet, hvordan du kan finde en god tandlæge og hvordan du generelt skal vælge din nye tandklinik?

I Danmark er tandlægebehandling er privatfinansieret med blot et mindre offentligt tilskud. Det betyder helt naturligt, at der er konkurrence på markedet. Normalt vil det resultere i lavere priser til forbrugerne pga. et stort udbud på markedet, men da de fleste forbrugere foretrækker faste rammer for deres tandpleje, vælger mange at anvende samme tandlæge.

Det kan naturligvis både være godt og skidt, men uanset hvad kan det være værd at undersøge markedet for at sikre, man får en god behandling til en fair pris.

Kan man sammenligne tandlægepriser?

Man kan faktisk godt sammenligne tandlægepriser, fortæller vores faste tandlæge i Hobro.

På sundhed.dk kan man som forbruger se og sammenligne priserne på de 8 mest almindelige typer af behandlinger. Disse skal tandlægen oplyse, hvorimod det kan være mere vanskeligt at f.eks. oplyse prisen på en tandbro eller tandregulering, da omfanget kan være meget forskelligt fra patient til patient.

I forbindelse med pris, kan du i øvrigt altid bede om at få et større tilbud på skrift, hvis du skal have udført en behandling. Dette tilbud kan du så samtidig bruge, hvis du ønsker at indhente et tilbud hos en anden tandlæge.

Dette er en kendt procedure, når man f.eks. skal finde en håndværker og forhandler på baggrund af tilbuddet.

Der er naturligvis også mulighed for at undersøge prisen for større procedure hos en tandlæge i udlandet, men bemærk venligst at du ikke her er omfattet af det danske klagesystem!

Husk mavefornemmelsen!

Selvom prisen er vigtig, må den aldrig være altoverskyggende. Når du vælger en tandlæge, skal det også være én, du har fuld tillid til.

Lyt derfor til din mavefornemmelse, og sammenhold så denne med klinikken og dens priser. Husk desuden, at du altid kan spørge efter anbefalinger i din omgangskreds. Derudover er de fleste tandlæger anmeldt online af deres kunder, hvilket giver dig adgang til at vurdere andre kunders oplevelse af den enkelte klinik.

Er der stor tilfredshed, er det derfor også overvejende sandsynligt, at du bliver en glad kunde i klinikken.

Related posts

Få en smuk hud ved at bruge ampuller

redaktionen

En guide til dig, som lige har fået nyt værksted

Redaktion

Sommeren er det perfekte tidspunkt at få kørekort på

Redaktion