Øvrigt indhold

Skal du arrangere en stor begivenhed?

Skal du være medarrangør af et stort arrangement? Hvad end det er en skoleafslutning, en gallafest eller andet, så er der nogle generelle strukturer, det er vigtigt at være opmærksom på.

Det kan være, det er første gang, du skal være med til at arrangere en større begivenhed, men det kan også være, at du er bange for at overse et vigtigt element i planlægningen.

Skyd aftenen i gang med en god tale
Når man som gæst møder ind til et stort arrangement, ankommer man med nogle forventninger, som det er vigtigt, at I forsøger at indfri, eller endnu bedre: overgå!

Noget af det, en tale kan, er at sætte en stemning. Det kan geare folk op og skabe en spænding til resten af aftenen – som så naturligvis også skal forsøgs at indfries.

Når du skal skrive en god tale, er det en god idé at starte med et blank stykke papir. Prøv derefter at skrive ned, hvad du tænker talen skal handle om, men uden at lave færdigt formulerede sætninger.

Begynd derefter at arbejde med strukturen i talen – hvordan skal den starte, fortsætte og slutte? Herefter kan du begynde at nørkle med de helt rigtige formuleringer – og sidst men ikke mindst skal talen naturligvis indlæres, så taleren ikke er afhængig af et stykke papir under talens udførelse.

Imponér gæsterne med uforglemmelig underholdning

Når man ankommer til et stort arrangement, er der sikkert allerede noget planlagt på programmet. Hvis det er en skoleafslutning, skal der måske udleveres priser for “årets stræber” osv., er det galla, skal der naturligvis danses osv.

Men kunne det ikke være fedt for en gangs skyld for overraske folk med en uventet underholdning. Mange møder op til et stort arrangement, fordi de skal være der for en ven eller et familiemedlem. Men tænk hvis de gik derfra med følelsen af, at de virkelig havde fået noget ud af det?

Du kunne fx foreslå, at I hyrer cirkusartist Jimmy Enoch til at optræde for jer. Det kræver ikke meget andet forberedelse end plads – og så garanterer han latter, spænding og uforglemmelig underholdning!

Related posts

Stress og romantik: Undgå at miste lysten

Redaktion

Hvad indeholder en klassisk julefrokost menu?

Redaktionen

Boost din sundhed med kosttilskud

Administratoren