• Home
  • Bolig
  • Hvad kræver det at kunne få varmepumpe installeret i boligen?
Bolig

Hvad kræver det at kunne få varmepumpe installeret i boligen?

Der findes mange forskellige måder, hvorpå det er muligt at opvarme sin bolig, og der vil ligeledes være nogle metoder, der er billigere end andre, mens der også vil være nogle metoder, der er bedre for miljøet end andre. Med en varmepumpe i boligen, får man opvarmet boligen på en økonomisk fornuftig måde, mens metoden også er god for miljøet, hvis man sammenligner det med eksempelvis et oliefyr, der forbrænder meget CO2 og er dyr i drift. Der er dog nogle forskellige ting, man skal have undersøgt, inden man erhverver sig en varmepumpe, da en varmepumpe stiller nogle krav til boligen og dens omgivelser. Bor man eksempelvis i en storby, kan det være en fordel at energirenovere sit hjem, så man er sikker på, at budgettet passer til de høje udgifter. Er du interesseret i at læse regelmæssige opdateringer, så kan du se mere omkring nyheder Aarhus på nettet.

Fjernvarme og isolering

Allerførst kan det være en fordel at undersøge, om man er bundet af fjernvarme i boligens område, da der ved nogle fjernvarmeforeninger er tilslutningspligt, hvormed man skal benytte fjernvarme til boligopvarmningen. Her skal det dog nævnes, at fjernvarme kan være en billig og god måde at opvarme boligen på. Udover tilslutningspligt er det også vigtigt at undersøge, om man har en velisoleret bolig, da det ikke kan betale sig at erhverve sig en varmepumpe i tilfælde af, at boligen er dårligt isoleret. Hvis boligen er dårligt isoleret, vil varmepumpen konstant være på overarbejde, hvormed forbruget stadig vil være højt, og man sparer derved ikke det store på at erhverve sig en varmepumpe. Man kan her vælge at foretage en efterisolering, således boligens isoleringsevne er i top, så man kan spare mange penge på varmeregningen med en god varmepumpe.

Kan radiatorerne arbejde ved lav fremløbstemperatur?

Herudover skal man også undersøge, om det er muligt for boligens radiatorer at opvarme boligen med en lav fremløbstemperatur, da varmepumper arbejder bedst og mest økonomisk med radiatorer, der kan arbejde med lav fremløbstemperatur. Herfor kan man vælge at installere nogle større radiatorer, som kan opvarme boligen på trods af en meget lav fremløbstemperatur. Det mest optimale er dog, at man har gulvvarme i boligen, da man med gulvvarme kan opvarme boligen med en lav fremløbstemperatur. Dette er meget godt for varmepumpen, da den arbejder bedst og mest effektivt med en lav fremløbstemperatur, hvormed man her opvarmer boligen på en økonomisk måde. Find flere tips, opdateringer samt nyheder Aarhus når du har tid og overskud til det i en travl hverdag.

Related posts

Derfor bør du efterisolere dit loft

Administratoren

Pynt op med brugskunst

Redaktion

Giv sjæl til dit hjem med et unikt sofabord

Redaktion

Leave a Comment