Øvrigt indhold

Lider du af søvnbesvær grundet autisme?

Søvnproblemer er et stort problem hos alle, der lider af autisme. Det gælder både børn, unge og voksne. Meget af tiden om aftenen kan gå med at analysere alle de oplevelser, man har haft i løbet af dagen og hvad der mon skal ske næste dag. Mange har enten svært ved at falde i søvn, eller har problemer med at vågne mange gange om natten. Det går udover ens søvn, og vil påvirke humøret og koncentrationsniveauet dagen efter. Mennesker med autisme lider i forvejen af sociale udfordringer, udfordringer med kommunikationer, koncentrationsbesvær eller andet. Alt dette bliver forværret af en dårlig nats søvn.

Optimer din søvn ved hjælp af en kugledyne

Du har måske hørt om en kugledyne før, men ved ikke 100%, hvad det er og hvad sådan en hjælper på. Men kugledyner kan hjælpe med at forebygge søvnbesvær. Det er en dyne, som er tungere end normale dyner og derfor lægger den sig tungt og tæt om dig, når du skal sove. Det vil afgrænse din krop, så det øger din kropsbevidsthed. Det vil også føles tryghedsskabende, og derfor vil det resultere i en bedre og roligere søvn. En kugledyne kan bruges af alle mennesker, men er specielt godt egnet til folk med fysiske- og/eller psykiske problematikker såsom autisme eller ADHD. Dynen skal bruges præcis som en almindelig dyne, men den vil give dig en bedre søvn. Hvis du får en bedre søvn, vil du også få en bedre dag dagen efter og det vil hjælpe med at holde eventuelle problemer på sit minimum.

Hvad kan jeg mere gøre?

Et stort skridt på vej mod bedre søvn er en kugledyne, men der er også en række andre ting, du kan gøre, for at optimere dine chancer for en nat uden afbrydelser.

  1. Hør beroligende musik. Sæt noget afslappende musik på, eller find en app på din telefon, som kan spille beroligende lyde som er specielt egnet til, når du skal falde i søvn. Dem findes der masser af.
  2. Tag et varmt brusebad. Inden du skal sove, er det en god idé at tage et varmt brusebad, da det vil få din krop helt ned i gear og du vil føle dig langt mere tilpas og afslappet.
  3. Skriv dine tanker ned. Hvis din dårlige søvn skyldes en negativ tankestrøm, som løber helt af med dig, så skriv dine tanker ned et sted og pak dem derefter væk. Aftenen, hvor du prøver på at sove, er ikke tiden til at løse nogle problemer eller analysere alle dine tanker. Du kan observere dem, skrive dem ned og så pakke dem væk. Dagen efter vil du opleve langt større overskud til at tage dig af de dårlige tanker, hvis du har dem.
  4. Undgå koffein. Det siger lidt sig selv, men du skal selvfølgelig undgå al koffein inden sengetid. Det vil kun mindske dine chancer for at falde i søvn, så hold dig fra det timerne inden du skal sove.

Related posts

De rette opbevaringsæsker kan gøre en verden til forskel

redaktionen

Sæt skub i din karriere og personlige udvikling

Administratoren

Husk dit rejseetui til dine invisalign skinner når du er på ferie

Redaktion